Acasă » Evenimente externe » Forum – Carieră în industria energetică 2022 (9-14 mai, București)

Forum – Carieră în industria energetică 2022 (9-14 mai, București)

energynomics

Evenimentul de carieră cu care v-ați obișnuit an de an revine la forma sa inițială: Forum – Carieră în industria energetică. Anul acesta, evenimentul se află sub egida Asociației Inginerilor Energeticieni și Electricieni – AIEE, care, în parteneriat cu Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnica din București își propune să organizeze un eveniment de carieră dedicat tinerilor din domeniul energetic care să asigure mediul de tranziție la situația pre-pandemică.

Forum – Carieră în industria energetică, ce se va desfășura în perioada 9-14 mai 2022 la Universitatea Politehnica din București, își dorește să fie un instrument la îndemâna tinerilor dornici de a face primii pași în domeniul energetic, cât și o piață de desfacere a marilor companii ce activează în energetică.

Mari jucători din energetica românească vin în întâmpinarea tinerilor studenți și absolvenți cu prezentări ale companiilor, programe de internship, stagii de practică, workshop-uri, vizite tehnice și oportunități de angajare. Acest eveniment este dedicat, astfel, tinerilor care sunt în căutare de informații referitoare la opțiunile de dezvoltare în domeniul energetic, pe termen scurt, mediu și lung cât și celor care vor să fie la curent cu noile tendințe și tehnologii din industrie.

În deschiderea evenimentului, au confirmat participarea, în calitate de speakeri reprezentanți de seamă din industrie și mediul universitar: Mihnea Costoiu – Rector Universitatea Politehnica din București, Horia Necula – Prorector Universitatea Politehnica din București, Diana Robescu – Decan Facultatea de Energetică, Petru Rușeț – Director General Siemens Energy, Teodor Chirica – Președinte al Consiliului de Administrație Nuclearelectrica, Gina Cruceru – Group HR Director Rompetrol.

Multinaționale și companii românești, companii de tehnologie, producători de echipamente și dezvoltatori de soluții, producători de energie dar și promotori ai noilor soluții și tendințe în domeniul energetic au confirmat prezența și vor susține prezentări în cadrul evenimentului în zilele de marți și miercuri.

Pentru o mai bună interacțiune între studenți-profesori-companii, organizatorii pregătesc o atmosfera călduroasă și primitoare, care să încurajeze tinerii și să permită profesorilor să profite de pauzele de networking. În plus, 11 companii vor avea în cadrul evenimentului standuri de prezentare, tocmai pentru a fi cât mai aproape de tinerii interesați de oportunitățile de angajare și dezvoltare din piață.

Un alt element important al evenimentului sunt workshop-urile. Tinerii pot aborda reprezentanții companiilor și în cadrul workshop-urilor de dezvoltare, atât tehnică cât și personală, ce vor fi susținute joi. Companiile care vor susține astfel de workshop-uri sunt: Siemens Energy, Rompetrol, Nuclearelectrica și Transelectrica.

Primele zile ale evenimentului, respectiv prezentările facultății, deschiderea oficială, prezentările de companii se vor desfășura la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București, iar workshop-urile vor fi ținute în cel mai spectaculos laborator din cadrul Facultății de Energetică – Laboratorul de Tehnica Tensiunilor Înalte.

Ultimele zile ale evenimentului sunt dedicate vizitelor tehnice la diverse obiective energetice, ce își propun să încheie evenimentul de cariera în cel mai potrivit mod: tinerii pregătiți de începerea unei cariere în energetică iau contact cu mediul profesional.

Partenerii evenimentului

Parteneri Gold: Rompetrol, Nuclearelectrica, Siemens Energy, Transelectrica, Enevo Grup

Parteneri Silver: Eximprod Grup, Volt, Electromontaj, Heliopolis, ENGIE

Parteneri Bronze: Vinci, ACE Industrial Software Solutions, Monsson

Asociații partenere: ASFE, RWEA, RPIA, IEEE Young Professionals Romania, ACUE, HENRO, CRE, FPPG

Parteneri media: Energynomics, InvesTenergy, Bursa, Focus Energetic, News Energy, e-nergia

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.