Acasă » Electricitate » Ford investește tot mai mult în producția de vehicule electrice

Ford investește tot mai mult în producția de vehicule electrice

22 martie 2019
Electricitate
Energynomics

Ford Motor investește în noi linii de producție ale autovehiculelor electrice, una din noile investiții fiind efectuate în cadrul unei fabrici din America de Nord – parte a planului de investiții de 11 miliarde de dolari anunțat anul trecut.

Cel de-al doilea mare producător din SUA a declarat că investește aproximativ 900 de milioane de dolari în sud-estul Michiganului și creează 900 de locuri de muncă până în 2023 ca parte a dezvoltării vehiculului electric.

Planul include investiții în valoare de peste 850 milioane de dolari în extinderea capacităților de producție ale fabricii Flat Rock din Michigan, potrivit Reuters. „Privind planul de 11 miliarde de dolari de invetiții în mobilitate electrică, a devenit evident că aveam nevoie de o a doua fabrică în viitorul nu foarte îndepărtat, pentru a adăuga masă critică producției noastre de vehicule electrice”, a spus Joe Hinrichs, Președintele Ford.

Ford negociază o alianță cu Volkswagen din Germania pentru a colabora în domeniul vehiculelor electrice și autonome. Hinrichs a spus că discuțiile au fost pozitive, dar că nu există noutăți în această direcție.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.