Acasă » Interes general » Conpet va oferi acționarilor 90% din profit şi dividende suplimentare

Conpet va oferi acționarilor 90% din profit şi dividende suplimentare

22 martie 2019
Interes general
energynomics

Acţionarii Conpet sunt convocaţi, în data de 23 aprilie, să aprobe distribuirea de dividende în sumă de 59,24 milioane de lei, echivalentul a 90% din profitul net reîntregit (cu provizionul pentru participarea salariaţilor la profit) realizat anul trecut, de 65,76 milioane de lei, informează societatea printr-o notificare remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea unitară a dividendului din profitul obţinut în 2018 este de 6,84 lei, care, raportat la preţul de închidere a titlului COTE, oferă acţionarilor un randament brut de circa 9%, conform Bursa.

Totodată, pe ordinea de zi a adunării acţionarilor se mai regăsesc două propuneri de distribuire de dividende suplimentare, prima dintre ele vizând repartizarea rezultatului reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare, suma direcţionată acţionarilor fiind de 4,3 milioane de lei dintr-un rezultat reportat total de 5,34 milioane de lei, în timp ce a doua propunere are în vedere distribuirea cotei de 35% din sumele repartizate în contul altei rezerve, respectiv o sumă de 1,1 milioane de lei.

Astfel, randamentul cumulat al dividendelor oferite de operatorul sistemului naţional de transport ţiţei şi produse petroliere se ridică la circa 10%.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni COTE la data de 11 iunie 2019, în timp ce plata se va realiza începând cu 27 iunie 2019.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *