Acasă » Electricitate » Florin Enache, #better: Principala cauză de incendiu urban are legătură cu sistemele electrice învechite

Florin Enache, #better: Principala cauză de incendiu urban are legătură cu sistemele electrice învechite

7 aprilie 2022
Electricitate
Bogdan Tudorache

Principala cauză de incendiu urban este generată, în domeniul rezidențial, de sistemele electrice învechite, a spus Florin Enache, arhitect și președintele #better, în cadrul webinarului “Securitatea la incendiu – soluții de prevenție”, organizat de Energynomics.

”Efortul nostru are ca prim obiectiv conștientizarea de către publicul larg a riscurilor și abordărilor recomandate. Noi vorbim la foarte multe conferințe dar vedem în continuare cum se întâmplă incendii și accidente. Asta înseamnă că la nivelul la care a ajuns piața de materiale de construcții, nivelul proiectării și nivelul utilizării de zi cu zi sunt niște lipsuri pe care trebuie cumva acoperite, în care trebuie să investim și să ducem informația într-un format simplu, accesibil, punctual, către utilizatorul final”, a spus el.

”Și dacă ar trebui să am o singură frază, legată de incendii, aș spune doar atât: Principala cauza de incendiu urban este în acest moment generată din zona de locuire, rezidențială. În zona de birouri, comercială, industrială, există un business plan, dar în zona de rezidențial responsabilitatea de diluează către noii utilizatori ai clădirii. Principala cauză de incendiu urban este de origine electrică în domeniul rezidențial, și este mașina de spălat rufe. Așadar, adresându-ne publicului larg, pute spune: “nu apăsați pe butonul de pornire și plecați de acasă!”. Foarte mare parte din fondul construit existent, mai ales înainte de revoluție, nu era pregătit pentru atâția utilizatori electrici. Acum ne îndreptăm, Slavă Domnului!, spre utilizatori electrici mai eficienți, iar consumul începe să se mai diminueze, dar sunt multe situații în care nu poți să pornești mașina de spălat, aerul condiționat și aspiratorul în același timp”, a explicat el.

Webinarul “Securitatea la incendiu – soluții de prevenție”, a fost organizat de Energynomics, cu sprijinul partenerilor noștri: Eaton Electric și Rockwool România. Asociația #better a fost partener strategic.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.