Acasă » Evenimente » Finanțarea anului – candidaturile anului 2019 la energynomics Awards

Finanțarea anului – candidaturile anului 2019 la energynomics Awards

28 noiembrie 2019
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2019 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Finanțarea anului. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 4 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulțumim tuturor companiilor și personalităților care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice românești în 2019 prin reușitele sale!

Denisson Energy & Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE

Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE a acordat Denisson Energy un sprijin financiar în cuantum de 1,96 milioane de dolari, pentru o investiție în valoare totală de aproape 6 milioane de dolari.

Proiectul își propune implementarea primei rețele din România de stații de alimentare a vehiculelor cu Gaz Natural Comprimat (GNC), carburant ecologic cu beneficii majore în ce privește emisiile de CO2 și noxe, în acord cu standardele europene de protecție a mediului. Investiția în implementarea primei rețele de stații de alimentare cu CNG din România este susținută de societatea Denisson Energy în asociere cu Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA Romania, din surse proprii și în baza unui contract de finanțare nerambursabilă încheiat cu Comisia Europeana, prin Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele – INEA.

A fost cel de al 41-lea contract de finanțare acordat de FREE – dintr-un total de 42, care atinge un volum de credite de aproape 27 de milioane de dolari alocați pentru promovarea proiectelor de utilizare eficientă a energiei și valorificare a surselor regenerabile de energie.

Transelectrica

Pentru finanțarea europeană nerambursabilă în valoare de 33,43 milioane de euro, pentru construcția Liniei Electrice Aeriene 400 kV Gutinaș – Smârdan, obținută prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritară 8 – Sisteme inteligente și sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, Obiectivul specific 8.1 – Creșterea capacității Sistemului Energetic Național (SEN) pentru preluarea energiei produse din resurse regenerabile. Valoarea totală a investiției este de 56,76 milioane de euro.

Concret, prin acest contract este asigurată finanțarea pentru construirea unui linii electrice de 140 km (138 km linie aeriană și 2 km cablu subteran). Această nouă investiție va permite creșterea capacității SEN de la 2.200 MW (anul 2013) la 3.200 MW (anul 2023). Astfel va putea fi preluată producția de energie din resurse regenerabile în condiții de maximă siguranță.

Proiectul va asigura creșterea capacității SEN pentru preluarea energiei produse din resurse regenerabile – noile centrale eoliene instalate în Dobrogea și Moldova. Totodată, proiectul va sprijini eficientizarea interconectării rețelelor de energie electrică dintre România și Republica Moldova și va contribui la consolidarea integrării pieței regionale și europene de energie, prin asigurarea de interconexiuni și linii interne în direcțiile nord-sud și est-vest pentru finalizarea pieței interne.

Uztel și First Bank

Uztel a obținut două credite în valoare totală de 9,5 milioane lei de la First Bank, pentru refinanțarea unei facilități de credit și capital de lucru. Primul credit, de 4,5 milioane lei, ar urma să refinanțeze o facilitate de credit pe termen lung de la ING pe o perioadă de 60 luni de la data semnării contractului de credit cu o perioadă de grație de 6 luni principal. Al doilea credit, de 5 milioane lei, reprezintă capital de lucru pe o perioadă de 12 luni de la data semnării contractului de credit, cu rambursare revolving.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *