Acasă » Evenimente » Finanțarea anului – candidaturile anului 2017 la energynomics Awards

Finanțarea anului – candidaturile anului 2017 la energynomics Awards

27 noiembrie 2017
Evenimente
energynomics

Continuăm să prezentăm candidaturile anului 2017 la premiile energynomics.ro, cu secțiunea Finanţarea anului. Numai unul dintre proiectele de mai jos va fi recompensat în cadrul Galei din 7 decembrie, dar fiecare companie și toți oamenii implicați în aceste proiecte merită respectul nostru și o promovare cât mai largă. Mulţumim tuturor companiilor şi personalităţilor care s-au implicat în acest efort de conturare a imaginii industriei energetice româneşti în 2017 prin reuşitele sale!

BERD acordă companiei Expert Petroleum un împrumut de 5 milioane de dolari

Web-banner-fost-early-bird-2Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare acordă companiei Expert Petroleum un împrumut de 5 milioane de dolari pentru finanțarea îmbunătățirii exploatării zăcămintelor mature de țiței și gaze naturale din România

Investiția planificată va avea un impact pozitiv de tranziție prin stabilirea unor standarde de guvernanță corporativă, precum și prin demonstrarea faptului că recuperarea hidrocarburilor din câmpuri secundare folosind tehnologii avansate poate fi o afacere independentă viabilă.

Expert Petroleum este o organizație suplă și agilă specializată în optimizarea operațiunilor, dezvoltarea forței de muncă, eficientizarea consumului de energie și mărirea producției și a rezervelor câmpurilor mature de țiței și gaze. Compania operează în România 18 câmpuri mature de țiței și gaze însumând 400 de sonde în producție și peste 1000 de angajați. Expert Petroleum face parte din grupul GMS Holdings, care este un mare grup de investiții internaționale diversificate deținute de o familie.

În luna august, Expert Petroleum a preluat grupul de servicii energetice britanic Petrofac România. Cu un număr de aproximativ 780 de angajați, Petrofac a gestionat toate aspectele legate de activitatea la zăcământ, în numele grupului de petrol și gaze OMV Petrom.

GreenFiber – Împrumut în valoare de 7,5 milioane de euro pentru economie circulară

Creditul acordat de BEI va finanța un proiect de reciclare și economie circulară, care va crea 280 de locuri de muncă și va procesa peste 50.000 de tone de deșeuri pe an.

Creditul este acordat prin intermediul Planului Juncker companiei GreenFiber, care produce fibră sintetică la Buzău și Iași, marcând începutul unei perioade moderne în România, în care resursele naturale, petrolul, ca materie primă, au fost înlocuite cu deșeurile ca resursă regenerabilă.

În septembrie, compania GreenFiber International din Buzău, parte din Green Group, a anunțat că va investi suma de 35 de milioane de euro pentru amenajarea, în orașul Urziceni, a unei fabrici de producere a fibrei sintetice din sută la sută PET reciclat. Este a treia fabrică de acest fel a companiei după cele de la Buzău și Iași.

Shandong Kerui Petroleum Equipment Co., Ltd – Proiect de achiziții echipamente de foraj

Kerui oferă clientului său, S.C. FORA SONDE SA Videle o soluție de finanțare pe doi ani, în valoare de 4 milioane de dolari, precum și toate instalațiile de foraj și toate echipamentele necesare asociate.

Kerui a colaborat cu partenerul local și a câștigat oferta, oferind partenerului un termen de plată flexibil, cu o linie de credit de până la doi ani, acesta fiind cel mai mare proiect de finanțare pentru Kerui.

Kerui Petroleum este cel mai mare producător și furnizor de servicii de echipamente petroliere și gaze din China. Grupul are nouă departamente de business și șase mari baze de producție care acoperă o suprafață totală de 2,4 milioane de metri pătrați, specializate în cercetarea, proiectarea și fabricarea a nouă serii de produse petroliere de ultimă generație, inclusiv instalații de foraj/extracție onshore; mari unități de fracturare pentru câmpuri petroliere; echipamente speciale de operare, cum ar fi unitatea de tubing flexibil (coiled tubing), unitatea de cimentare și unitatea de azot; compresoare pentru gaze naturale; sisteme de producție și procesare țiței și gaze naturale; unitate pentru gaz natural lichefiat; sisteme de control al capetelor de sondă și a sondelor; echipamente pentru producția de petrol.

Transgaz a obținut de la BEI un împrumut de 50 milioane euro pentru finanțarea construcției proiectului BRUA

Transgaz a semnat cu Banca Europeană de Investiții (BEI), contractul de finanțare în valoare de 50 milioane euro, pentru finanțarea proiectului BRUA, operațiune susținută de Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI) în cadrul Planului de investiții pentru Europa (IPE).

Fondurile BEI vor finanța construcția unei conducte de gaze naturale de 478 km între localitățile Podișor și Recaș și construirea a trei stații de compresoare situate în Podișor, Bibești și Jupă din România.

Noua conductă reprezintă prima faza a secțiunii române a conductei de gaze naturale care va conecta Bulgaria cu Austria prin România și Ungaria (BRUA). Proiectul de interconectare a gazelor naturale Transgaz-BRUA, estimat la peste 500 de milioane de euro, a beneficiat de o subvenție în valoare de 179 de milioane de euro de la Comisia Europeană în cadrul Facilității Conectarea Europei (CEF).

_________________________________

Zece buni cunoscători ai industriei energetice din România s-au reunit în Juriul celei de-a cincea ediții a premiilor energynomics și şi-au exprimat opțiunile şi voturile în cadrul unei dezbateri care a avut loc pe 22 noiembrie.
A 5-a Gală a energynomics Awards este programată pe 7 decembrie, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Aflaţi detalii despre energynomics Awards – More 2017!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *