« Toate evenimentele

Stocarea energiei – mai mult decât o promisiune (EBC, 23 ianuarie)

23 Jan 2018 @ 08:00 - 13:00

 Marţi, 23 ianuarie, de la ora 08:30, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la prima întâlnire informală din acest an pentru experţii şi decidenţii din industria energetică, sub umbrela Energy Breakfast Club: Stocarea energiei – mai mult decât o promisiune. Imposibilitatea de a stoca energia electrică este aspectul decisiv pentru modul în care au fost concepute şi operate sistemele energetice naţionale, precum şi pieţele de electricitate. Treptat, însă, noi soluţii tehnice se adaugă unei promisiuni mereu reînnoite – energie disponibilă pentru operatorii de sistem, dar şi pentru consumatorii finali. Veniţi la Energy Breakfast Club pentru a descoperi împreună modul în care stocarea energiei schimbă regulile jocului și face sistemele energetice mai ecologice și mai flexibile.  [formularEveniment] a

Eveniment recomandat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: Eaton România, Petrotel LUKOIL, Stratum Enclosures.

 

VORBITORI

marcolt micMihai Marcolț, Șef Serviciu Cercetare Inovare, Transelectrica

Mihai va deschide discuțiile cu câteva considerații privind proiectul CrossBow, rolul stocării de energie în stabilitatea sistemelor energetice regionale, precum și despre nevoile și  instrumentele (tehnologice și de reglementare) identificate până în prezent.a

a

a

CĂTĂLIN CRIVINEANU micCătălin Crivineanu, Partner Account Manager, Power Quality Department, Eaton România

a

a

a

a

BOGDAN COJOCARU micBogdan Cristian Cojocaru, Business Development Manager la Stratum Enclosures

a

a

a

a

TEME

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei).

Banner-EBC-Free-Magazine-730x150-2La nivel individual, kitt-urile de mici capacităţi au ieşit deja pe piaţă şi sunt în competiţie pentru locuinţe sau vehicule electrice. Alături de sisteme de producţie pe bază de resurse regenerabile (solar sau eolian), bateriile sunt deja soluţii scalabile care, în anumite contexte, pot fi eficiente. Veniţi la Energy Breakfast Club pentru a afla mai multe despre tehnologiile de stocare a energiei electrice şi beneficiile pe care le pot avea inclusiv la nivelul rețelei: fie prin stocarea de mare capacitate, prin servicii de reglare de frecvenţă sau prin alte tipuri de servicii suport pentru reţelele de transport şi distribuţie.

  • Stadiul de dezvoltare actual al sistemelor de stocare
  • Costuri de instalare pentru diverse sisteme de stocare
  • Beneficiari: consumatori finali, producători de energie din resurse convenţionale sau regenerabile, operatori de sistem
  • Soluţii testate şi accesibile pentru probleme curente

Printre companiile invitate se numără Aderro GP Energy, AFEER, CE Oltenia, CEZ, Electrica, Delgaz Grid, Elsaco Energy, Enel România, Roland Berger, TEB Energy, Telekom, Tractebel Engineering, Schneider România, Adrem Invest, Veolia, EnergoBit, Electromagnetica, Philips, GE, OMV Petrom, Hidroelectrica, RWEA.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza confirmării de participare transmise de energynomics.ro. Ne poți scrie la office @ energynomics.ro pentru a solicita o invitație!

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 08:30, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 13.