« Toate evenimentele

Proiectul Hidrogen – dezbaterea pentru România (15 aprilie)

15 Apr 2021 @ 10:00 - 13:00

Joi, 15 aprilie 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE cu titlul „Proiectul Hidrogen – dezbaterea pentru România”. După decenii de cercetări de laborator, studii științifice și proiecte pilot, numeroase tehnologii s-au dezvoltat suficient cât să devină viabile din punct de vedere comercial. Investițiile considerabile anunțate de Uniunea Europeană, odată cu restricțiile impuse altor tehnologii, vor impulsiona apariția și dezvoltarea industriei hidrogenului. Parte a unei rețele dinamice de companii globale, centre de cercetare și consorții trans-naționale, România are șansa redesenării sistemului său energetic pentru a-l pregăti pentru viitor; un viitor construit în jurul energiilor regenerabile și al sistemelor de stocare și conversie pe scară largă, pe baza infrastructurii existente și a resurselor naturale proprii.

Obiectivul este decarbonarea societății, iar hidrogenul poate să rezolve cel puțin două nevoi esențiale: 1. să ia locul combustibililor fosili, păstrând densitatea energetică a acestora, dar fără emisii nocive în atmosferă la ardere, în industrie și în transporturi 2. să fie produs și distribuit pe scară largă, fără un impact semnificativ asupra mediului, folosind active deja existente, în condiții de eficiență și siguranță comparabile.

Ne propunem să aducem împreună perspective complementare pentru a înțelege în ce fel putem acționa astăzi pentru a stimula Proiectul Hidrogen!

VORBITORI

 

TEME

 • Care este lanțul valoric al hidrogenului (pentru energie)?
 • Cum susțin politicile europene proiectele energetice pe bază de hidrogen?
 • Cât de pregătită este România pentru valorificarea hidrogenului ca resursă energetică?
 • Surse de hidrogen: petrochimia, agrochimia, producție pe bază de regenerabile, energie nucleară,
  gaze naturale, cărbune
 • Care este impactul potențial al sistemelor de electroliză asupra rețelelor de energie electrică?
 • Stocarea și transportul hidrogenului; rolul marilor companii de gaze naturale
 • Mobilitatea pe bază de hidrogen – infrastructură și vehicule
 • Utilizarea hidrogenului în industrie
 • Proiecte pe hidrogen – ce se poate face, ce s-a făcut deja

Vor fi prezentate exemple demonstrative, iar vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările lansate în cadrul sesiunii LIVE.

VIDEO conferința se va desfășura în limba română, fără traducere.

PARTICIPARE

Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe. Vă puteți înregistra AICI

Această conferință este organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri Chimcomplex, Horvath & Partners, Kawasaki Gas Turbines Europe, Metachim, Renovatio, Siemens Energy, Solar Turbines.

Evenimente următoare