« Toate evenimentele

O&G și geotermal – Experiență și tehnologii transferabile în Upstream

13 May 2021 @ 10:00 - 13:00

Joi, 13 mai 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE pentru a descoperi care sunt oportunitățile momentului în valorificarea activelor de care dispune România în industria de petrol și gaze: resurse, tehnologii, oameni!

De peste 150 de ani, societățile noastre s-au dezvoltat în Epoca Petrolului, caracterizată prin utilizarea sporită a hidrocarburilor – gaze naturale, produse derivate din petrol și combustibili. Direcționați către surse regenerabile, vom depinde în continuare de petrol și gaze pentru următoarele decenii, pentru energie, încălzire, transport și produse chimice. Acest lucru are o importanță deosebită pentru România, datorită rezervelor sale mari și, de asemenea, datorită infrastructurii extinse de O&G. Cu toate acestea, un sentiment de urgență domină industria. Companiile consacrate și noii jucători caută activ mișcări laterale pentru a-și consolida viitorul; acestea sunt de obicei legate de valorificarea cunoștințelor geologice (geotermale), de integrarea surselor regenerabile de energie (eoliene și solare) sau de noi purtători de energie (de exemplu, hidrogen).

Afacerile de bază înseamnă optimizarea explorării a câmpurilor mature, bazată pe noi tehnologii (analiza volumelor mari de date, AI, cloud) și, de asemenea, exploatarea utilizând soluții precum foraje subechilibrate, puțuri multilaterale, navigare de înaltă precizie în rezervoare, geosteering la distanță și Drenaj Gravitațional Asistat de Abur. Transportul și depozitarea O&G trebuie să se îndrepte spre emisii scăzute de gaze de seră și active gata de hidrogen. Multe dintre acestea depind de politicile generale și de deciziile autorităților publice.

Ne propunem să vă aducem înainte experți și companii de la care să aflați mai multe despre tehnologiile și abordările de business care pot valorifica mai bine activele de care dispune România în industria de petrol și gaze: resurse, tehnologii, oameni!

VORBITORI

TEME

  • Valorificarea zăcămintelor mature: de la monitorizare, la conversie și dezinvestire
  • Noi tehnologii pentru optimizarea activității la sondă
  • Integrarea resurselor de energie regenerabilă: geotermal, solar, eolian, hydrogen
  • Noi zăcăminte, onshore și offshore
  • Digitalizare pentru creșterea performanței – cât putem face în cadrul legislației actuale
  • Extinderea rețelelor de transport și distribuție a gazelor naturale

Vor fi prezentate exemple demonstrative, iar vorbitorii invitați vor răspunde la întrebările lansate în cadrul sesiunii LIVE.

VIDEO conferința se va desfășura în limba română, fără traducere.

PARTICIPARE

Accesul la conferinţă este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe. Vă puteți înregistra AICI

Această conferință este organizată de Energynomics cu sprijinul partenerilor noștri: Chinook Consulting Services, Huawei, Societatea Română Geoexchange.

Evenimente următoare