« Toate evenimentele

Energy Breakfast Club – Vehiculele electrice pun în mişcare oraşele inteligente (11 mai)

11 May 2016 @ 09:00 - 13:00

 Miercuri, 11 mai, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Vehiculele electrice pun în mişcare oraşele inteligente. Vom analiza împreună un domeniu dintre cele mai promiţătoare, care anunţă modificări radicale de comportament şi obligă la adaptare rapidă, răspunzând totodată la obligaţiile de mediu pe care în mod necesar şi le va asuma şi România. [formularEveniment]

a

Eveniment desfăşurat sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: ALD Automotive, BMWi, Ridgid, SGS România, Consiglieri.

a

VORBITORI

a

Andrei Iorgulescu, director general Proiecte în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu

În contextul deciziilor recente cu privire la susţinerea pe care Ministerul Mediului o acordă dezvoltării pieţei de maşini electrice, pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător, Andrei Iorgulescu va prezenta perspectivele Administraţiei cu privire la evoluţiile legislative şi ale programelor de sprijin pentru mobilitatea electrică.

a

a

Dana Popescu, Brand manager BMWi

BMW i3 rămâne singurul model electric cu certificare ISO a amprentei de emisii CO2 pe toată durata de viaţă a automobilului – de la producţie, la reciclare, amprenta de CO2 este cu până la 50% mai mică în comparaţie cu automobilele convenţionale de dimensiuni şi performanţe comparabile. Dana Popescu va veni cu detalii despre reuşita acestui proiect şi despre oferta de finanţare BMW Financial Service.a

a

a

Cătălin Olteanu, Director Comercial ALD Automotive

Prezentarea sa îşi propune să răspundă la întrebarea de ce maşinile electrice reprezintă viitorul mobilităţii. Subiectele abordate prezintă o scurtă incursiune în istoria autovehiculelor electrice, lucruri mai puţin cunoscute cu privire la autovehiculele electrice şi hibrid, unde se poziţionează România în raport cu alte ţări din Europa la acest capitol. Participanţii vor afla şi care sunt avantajele utilizării acestui tip de autovehicule în comparaţie cu cele tradiţionale, pornind de la finanţarea lor în sistem de leasing operaţional.

a

 

TEMATICĂ

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în piaţa de mobilitate electrică. Vor lua parte, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, ANRM, Ministerul Energiei).

Proiecţiile europene invocă înjumătățirea utilizării autovehiculelor alimentate în mod convențional în transportul urban până în 2030, precum şi dispariția lor progresivă din orașe până în 2050. Soluţia alternativă cea mai promiţătoare este autovehiculul electric. Deocamdată, mediul privat este principalul promotor al mobilităţii electrice, prin soluţii tehnologice şi financiare îmbunătăţite de la an la an. Este nevoie de implicarea autorităţilor – centrale şi locale – pentru un salt semnificativ.

Aflaţi la Energy Breakfast Club răspunsuri la cele mai importante teme ale prezentului!

  • Care sunt perspectivele implementării staţiilor de alimentare pentru autovehicule electrice?
  • Ce opţiuni de vehicule electrice avem în prezent şi care soluţii financiare sunt cele mai potrivite?
  • Care sunt modificările de legislaţie şi reglementare cu cel mai mare impact anticipat în domeniu?
  • Ce fac autorităţile locale pentru a susţine dezvoltarea mobilităţii electrice?Avem exemple de bune practici în acest sector în România?

Printre companiile invitate se numără ABB, Adrem Invest, Alstom România, Bartec, Belectric, Bester, Cabur Energy, CEZ Distributie, E.ON Romania, Eaton, Electrica, Elsaco Electronica, Emerson, Enel România, Energobit Group, General Electric, Kapsch, Luxten Lighting, Renault, Renovatio, Schneider Electric Romania, Siemens SRL, Toyota.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza invitației personalizate lansate de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație!

Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului.

Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective.

Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare