« Toate evenimentele

Mobilitatea electrică – pasul decisiv (EBC, 1 martie)

01 Mar 2017 @ 09:00 - 13:00

 Miercuri, 1 martie, de la ora 9, la Palatul Cesianu Racoviţă, din București, energynomics.ro vă invită la o nouă întâlnire informală dedicată experţilor şi decidenţilor din industria energetică: Energy Breakfast Club – Mobilitatea electrică – pasul decisiv. Proiecţiile europene invocă înjumătățirea utilizării autovehiculelor alimentate în mod convențional în transportul urban până în 2030, precum şi dispariția lor progresivă din orașe până în 2050. Soluţia alternativă cea mai promiţătoare este autovehiculul electric. Pentru saltul semnificativ rămâne esenţială implicarea autorităţilor – centrale şi locale, care să organizeze şi să stimuleze implementarea soluţii tehnologice şi financiare pe care le propune mediul privat. [formularEveniment] a

Eveniment recomandat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE.

Energy Breakfast Club este organizat de energynomics.ro și susținut de partenerii noștri: ABB, BMWi, Phoenix Contact. Partener media: Radio România Actualităţi.

 

SPEAKERSa

Ştefan Roşeanu, Director General Asociaţia pentru Mobilitate Metropolitană (AMM)

a

a

a

a

Alexandru Şeremet, BMW Communication Manager

BMW i3 rămâne singurul model electric cu certificare ISO a amprentei de emisii CO2 pe toată durata de viaţă a automobilului – de la producţie, la reciclare, amprenta de CO2 este cu până la 50% mai mică în comparaţie cu automobilele convenţionale de dimensiuni şi performanţe comparabile. Dana Popescu va veni cu detalii despre reuşita acestui proiect şi despre oferta de finanţare BMW Financial Service.

a

a

Cătălin Marius Lepinzean, Business Development Manager Phoenix Contact

Cătălin Marius Lepinzean este inginer, absolvent al Politehnicii Bucureşti, Facultatea de  Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. Şi-a început cariera în domeniul radio-comuncaţiilor la Radiocom. În anul 2009 s-a alăturat echipei Phoenix Contact ca product manager, iar din anul 2015 ocupă funcţia de Business Development Manager.

a

a

Csaba Kopatz, Business Development Manager ABB România

a

a

a

a

TEMATICĂ

Vor participa peste 50 de specialiști din domeniu, reprezentanți ai companiilor active în sector. Vor fi invitaţi, de asemenea, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniu, alături de oficiali din cadrul autorităților de reglementare în energie și mediu (ANRE, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului, Ministerul Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice).

Vom discuta despre impactul schemelor de susţinere propuse de Autoritatea Fondului de Mediu şi despre perspectivele dezvoltării infrastructurii pentru maşinile electrice.

Veniţi la Energy Breakfast Club pentru a descoperi noutățile despre modalităţile în care companiile folosesc sprijinul public, precum și despre provocările pe care experţii le identifică deja la acest început de drum.

  • Ce fac autorităţile locale pentru a susţine dezvoltarea mobilităţii electrice? Exemple de bune practici în acest sector în România.
  • Care sunt perspectivele implementării staţiilor de alimentare pentru autovehicule electrice?
  • Ce opţiuni de vehicule electrice avem în prezent şi care soluţii financiare sunt cele mai potrivite?
  • Impact asupra reţelei: soluţie sau risc? Este nevoie de implicarea reglementatorilor?

Printre companiile invitate se numără ABB, Adrem Invest, Alstom România, Bartec, Belectric, Bester, Cabur Energy, CEZ Distributie, E.ON Romania, Eaton, Electrica, Elsaco Electronica, Emerson, Enel România, Energobit Group, General Electric, Kapsch, Luxten Lighting, Renault, Renovatio, Schneider Electric Romania, Siemens SRL, Toyota.

Participare

Accesul la Energy Breakfast Club este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe, pe baza confirmării de participare transmise de energynomics.ro. Ne poți scrie la [email protected] pentru a solicita o invitație! Energy Breakfast Club este o întâlnire de 2-3 ore în care specialiștii din energie se pun la curent cu cele mai noi informații și cele mai influente opinii pe una dintre temele fierbinți ale momentului. Din postura de gazdă, începând cu ora 09.00, energynomics.ro pune la dispoziție moderatorul și cafeaua, propune tema și lansează invitațiile către speakeri. Aceștia sunt selectați dintre cei mai buni cunoscători ai tematicii și devin responsabili cu provocările intelectuale și organizarea ideilor. Prezentările nu depășesc 20 de minute și se doresc a fi puncte de pornire pentru dinamice schimburi de idei și perspective. Clubul se închide la ora 13.

Evenimente următoare