« Toate evenimentele

Abordare regională Brussels: Tranziția energetică

30 Mar 2022 @ 10:00 - 14:00

Miercuri, pe 30 martie, de la ora 11:00, ora României, Energynomics organizează o nouă conferință din seria Abordare Regională. Conferința B2B va avea loc la hotel Double Tree by Hilton, din Brussels și este o ocazie excelentă de a interacționa cu cei mai puternici lideri din rândul mediului de afaceri din România și din capitala Uniunii Europene. Întâlnirea de o jumătate de zi este menită să reunească experți și decidenți români din industria energetică, cu colegii lor din orașul gazdă, pentru a facilita un schimb de idei și viitoare colaborări de afaceri.

Pe fondul obiectivelor generale ale proiectului Regional Approach – promovarea expertizei românesti din energie pe pietele internationale simultan cu prezentarea oportunitătilor de pe piata locala in fata unor potentiali parteneri externi – ne propunem ca pe 30 martie sa aducem in atentie parcursul de restructurare al CE Oltenia (impreună cu alte companii implicate), ca exemplu sui-generis al tranziției energetice.

CONTEXT

Cea mai mare țară din estul UE, România este o națiune de 19 milioane de locuitori cu o tradiție puternică în sectorul energetic, punctată de numeroase premiere tehnologice, vreme de mai bine de 150 de ani. Această istorie înseamnă o moștenire solidă, vizibilă nu numai pe teren, ci și în sălile de clasă și lângă planșele de lucru. Inginerii din toate domeniile energetice se alătură automatizării, IT-ului și securității cibernetice pentru o comunitate profesională vibrantă, unde inovația și mentalitatea antreprenorială testează idei și oferă soluții pentru probleme din viața reală în întreaga lume.

DE CE SĂ ALEGI ROMÂNIA?

Infrastructura energetică românească mai degrabă învechită și poate deveni un câmp de lucru extins atât pentru jucătorii multinaționali, cât și pentru întreprinderile familiale mai mici din Europa. Familiarizarea cu companiile românești este o modalitate bună de a te face cunoscut într-o piață nouă!

DE CE SĂ ALEGI EXPERȚII ROMÂNI?

În același timp, experții români și companiile lor au multe de pus de la dispoziția omologilor lor din Europa, așa cum unii dintre ei o fac deja. Cunoașterea companiilor românești este o modalitate bună de descoperi un nou set de soluții!

Eveniment recomandat de Clubul de Afaceri Româno-Belgian CAROMB, Centrul Român al Energiei – CRE, COGEN Europe, The Belgian Luxembourg Romanian Moldovan Chamber of Commerce – BEROCC, RPIA, RWEA.

Conferința Abordare Regională Brussels este organizată de Energynomics cu susținerea partenerilor noștri: Kawasaki Gas Turbine Europe, MET România Energy, Restart Energy.

Teme

  • Tranziția energetică europeană și Acordul climatic – principii și mecanisme financiare
  • Gazul natural – combustibil de tranziție
  • Cogenerarea de înaltă eficiență pentru industrie
  • Constrângeri de timp în implementarea de noi capacități alimentate cu gaz
  • Rolul traderilor de energie în integrarea gazelor naturale cu sursele regenerabile
  • Soluții de energie verde – eoliană și fotovoltaică – pentru industrie
  • Promisiunea noilor tehnologii – CCUS, hidrogen
  • Securitatea cibernetică – constrângeri de reglementare și dincolo de acestea
  • Soluții pentru actualizarea rapidă a capacităților energetice: automatizare, IoT, prelungirea duratei de viață

Parteneri strategici

Parteneri

Evenimente următoare

Locație

Vorbitori


Ioan Pogea
Șef al Unității TTE și Consilier pentru Energie la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE

Lăcrămioara Diaconu Pințea
membră în boardul CE Oltenia

Franck Neel
membru al Directoratului OMV Petrom

Hans Korteweg
Managing Director COGEN Europe

Shahrad Adjili
Head of Sales, Kawasaki Gas Turbine Europe

Dan Marinescu
Business Development Manager Restart Energy

Zoltan Nagy-Bege
vicepreședinte al ANRE

Corneliu Bodea
președintele Centrului Român al Energiei - CRE

Moderator

Gabriel Avăcăriței redactor șef Energynomics

Contact

Denisa Nicola
4 021 230 20 22
[email protected]