Acasă » Interes general » Environ: 50.000 tone deșeuri electrice reciclate în 10 ani

Environ: 50.000 tone deșeuri electrice reciclate în 10 ani

19 septembrie 2017
Interes general
energynomics

Bogdan Tudorache

Bilanțul Asociației Environ la 10 ani de la înființare a cumulat peste 4.000 de centre dotate cu infrastructură de colectare a deșeurilor de la populație la nivel național, 50.000 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectate și reciclate la standarde europene de protecție a mediului, a anunțat asociația. Environ a efectuat în această perioadă aproape 100 de campanii de conștientizare derulate, a lansat aplicații mobile pentru sistemele de operare Android și iOS printre care un instrument ce orientează utilizatorii spre cel mai apropiat centru de reciclare, a desfășurat cinci proiecte europene, precum și primul program de educație ecologică implementat în peste 1.100 de școli care reciclează activ.

Asociația a înființat primul centru de colectare selectivă din București. ”Pentru noi, au fost 10 ani de provocări, de realizări și de progres atins prin efort și dedicare. În 10 ani, peste 700 companii au devenit partenerii noștri în respectarea obligațiilor de mediu asumate de România ca stat membru al Uniunii Europene.”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

În ultimii șase ani, una dintre constantele în activitatea Environ a reprezentat-o derularea campaniei naționale de educație ecologică, Baterel și Lumea NON-E, un program dedicat elevilor de toate vârstele, implementat în peste 1.100 de unități de învățământ și de care au beneficiat până în prezent aproximativ 100.000 de școlari.

Environ a implementat în România împreună cu partenerii săi din reciclare, Green WEEE și Rematholding, standardele europene de performanță în reciclarea deșeurilor electrice, WEEELABEX, introducând criterii riguroase de calitate pentru etapele lanțului de gestionare a deșeurilor DEEE și asigurând monitorizarea standardizată a proceselor tehnologice ale companiilor de la colectare la procesare și eliminare nepoluantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *