Acasă » Electricitate » Enel vinde o nouă participație în cadrul Open Fiber

Enel vinde o nouă participație în cadrul Open Fiber

4 mai 2021
Electricitate
energynomics

Enel a aprobat vânzarea unui pachet de 10% din Open Fiber către Cassa Depositi e Prestiti Equity (CDPE), după ce avizase vânzarea unui pachet de 40% către Macquarie Infrastructure & Real Assets (MIRA), avizând astfel transferul pachetului de acțiuni pe care îl deținea în cadrul proiectui de infrastructură Fiber to the Home (FTTH).

„Suntem extrem de încântați de acești cinci ani grozavi în Open Fiber. Într-un timp scurt, datorită muncii neîntrerupte a Open Fiber și pasiunii și dedicării tuturor angajaților săi, Italia a trecut le la o poziție inferioară a clasamentului la una de top pentru a deveni un lider în UE în ceea ce privește cablarea FTTH. Această creștere a permis, de asemenea, dezvoltarea unui lanț valoric industrial general în țară, în timp ce Open Fiber s-a impus ca un jucător important în industrie, cu un impact pozitiv pentru Enel și CDP. Și lăsăm onoare de a continua acest proiect de infrastructură, esențial pentru redresarea și creșterea țării, companiilor CDP și Macquarie. Prețuim experiența dobândită prin Open Fiber și așteptăm cu nerăbdare să o aplicăm în alte țări din întreaga lume, în linie cu modelul nostru de strategie de suport. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de toți managerii și angajații actuali și anteriori cu care am avut privilegiul de a lucra în acești cinci ani de succes, cu o recunoaștere specială către CEO Elisabetta Ripa și președintele Franco Bassanini pentru expertiza și viziunea lor de neprețuit”, a spus Francesco Starace, CEO al Enel Group.

Potrivit FTTH Council Europe, Italia a crescut acoperirea FTTH în gospodării cu peste 30 de puncte procentuale în ultimii patru ani, trecând de la 15% în 2016 la aproximativ 45% estimat în 2020. La sfârșitul anului 2020, Italia s-a clasat pe locul doi în spatele Franței în termeni de creștere a acoperirii FTTH, cu adăugarea a aproximativ 3,8 milioane de gospodării în ultimele cincisprezece luni. Aceste rezultate au fost obținute în principal datorită Open Fiber, care în doar câțiva ani a crescut ca al treilea jucător de infrastructură FTTH din UE-28.

Până acum, Open Fiber a conectat deja prin infrastructura de fibră aproximativ 11,5 milioane de gospodării din Italia. De la intrarea Open Fiber pe piața italiană de internet fix ultra-broadband (UBB) și până astăzi, numărul orașelor cu serviciul FTTH disponibil a crescut, în zonele concurențiale ale pieței, de la mai puțin de 30 în 2016 la peste 180. În plus, Open Fiber a acoperit, în zonele rurale, aproximativ 2.000 de municipalități mici și mijlocii din toată Italia.

La sfârșitul acestor cinci ani de succes, perioadă în care Enel a început de la zero și a contribuit la construirea unui operator FTTH solid, determinat și cu o abordare vizionară, compania predă acum ștafeta către CDP și MIRA pentru a continua această misiune și extinderea fibrelor optice în toată Italia. Abandonarea cablurilor de cupru în favoarea fibrei optice implică beneficii imense pentru mediu, social și economic pentru întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *