Acasă » Electricitate » Enel rămâne în România doar cu o firmă de trading de energie

Enel rămâne în România doar cu o firmă de trading de energie

13 martie 2023
Distribuţie
energynomics

Tranzacția parafată recent prin care cea mai mare companie energetică din Grecia, Public Power Corporation (PPC), preia activele de producție, furnizare și distribuție de electricitate din România ale grupului italian Enel, precum și divizia locală de servicii energetice avansate Enel X, lasă pe dinafară un trader român de energie controlat de italieni, care a ajuns, potrivit propriilor declarații, în pragul insolvenței, din cauza supraimpozitării impuse de stat în domeniu, relevă datele analizate de Profit.ro.

Compania de trading, care nu a fost inclusă în deal-ul cu PPC, a terminat anul 2021 cu pierderi de 3,8 milioane lei, la venituri totale de 8,8 milioane lei.

Grupul Enel a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (PPC) acordul pentru vânzarea tuturor participațiilor deținute în România. Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,26 miliarde de euro, ceea ce evaluează societățile vândute la circa 1,9 miliarde de euro (100% din acțiuni). În plus, suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacții precum și printr-un mecanism pentru potențiale plăți ulterioare, în funcție de valoarea viitoare a activității de retail.

Etichete:

Un comentariu la „Enel rămâne în România doar cu o firmă de trading de energie”

  1. Pingback: Enel rămâne în România doar cu o firmă de trading de energie - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *