Acasă » Electricitate » Enel: Locul 7 în lume în topul diversității și încluziunii realizat de Refinitiv

Enel: Locul 7 în lume în topul diversității și încluziunii realizat de Refinitiv

15 septembrie 2021
Digitalizare
energynomics

Enel s-a clasat pe locul 7 mondial în Top 100 al Indexului dezvoltat de furnizorul global de date financiare Refinitiv, și pe locul 1, în rândul companiilor italiene. Mai mult, Enel conduce, pentru al doilea an consecutiv Indexul Refinitiv al Diversității și Incluziunii la categoria „Producători Independenți de Electricitate și Utilități (IPPs)”.

Acest index evaluează peste 11.000 de companii pentru performanțele lor cu privire la diversitate și incluziune, pe baza informațiilor publice disponibile, colectate de Refinitiv din rapoartele instituționale ale fiecărei companii, precum și din acoperirea media. Filiala Enel din America Latină, Enel Américas, este și ea prezentă în index.

„Confirmarea poziției Enel în Indexul 2021 Refinitiv Diversity & Inclusion este onorantă pentru noi, la fel și faptul că suntem recunoscuți încă o dată ca lideri în industria din care facem parte”, a declarat Francesco Starace, CEO și General Manager Enel.

„Aceasta reprezintă o recunoaștere importantă a angajamentului nostru față de principiile integrității și egalității de șansă și este rezultatul atenției noastre constante cu privire la diversitatea de gen, la politicile de incluziune la locul de muncă, precum și la dezvoltarea capitalului uman. Aceste motoare de sustenabilitate sunt încorporate în operațiunile noastre de business, precum și în serviciile pe care le oferim clienților noștri. Rămânem dedicați îmbunătățirii performanțelor noastre în aceste domenii, pentru beneficiul tuturor părților interesate, precum și din dorința de a contribui la crearea unei societăți cu un spirit de incluziune mai pronunțat”.

Indexul Diversității și Incluziunii clasifică primele 100 companii listate la bursă, care au cele mai diverse și incluzive locuri de muncă la nivel global, contorizate prin 24 de valori din patru categorii: Diversitate, Incluziune, Dezvoltare Umană și Controverse. Indexul este apoi calculat prin analiza fiecărei valori pe baza importanței companiei în piață, precum și pe baza comparației dintre fiecare companie în relație cu competitorii săi.

Reconfirmarea Enel în acest clasament și îmbunătățirea în Top 100 de companii din 2020, sunt rezultatul acțiunilor sale care vizează promovarea prezenței femeilor în consiliul de administrație și în funcții de conducere, precum și integrarea angajaților cu dizabilități, îmbunătățirea modulelor de training pentru angajați, în plus față de beneficiile sociale și soluțiile de echilibru între viața profesională și viața personală pentru toți angajații săi.

Cu o prezență în peste 30 de țări, diversitatea și incluziunea sunt esențiale pentru cultura și strategia de corporație a Enel. Grupul a adoptat o Politică privind Drepturile Omului în 2013 și o politică specifică de promovare a diversității și incluziunii la locul de muncă în 2015, corelată cu aderarea la Principiile de Abilitare a Femeilor, susținute de Pactul Global al ONU și ONU pentru Femei și în conformitate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU (ODD) pe care Enel le susține proactiv. În 2019, Grupul a emis o Politică Globală privind Hărțuirea, care acoperă toate formele de hărțuire la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *