Acasă » Electricitate » Enel Green Power începe construcția unui proiect fotovoltaic în Chile

Enel Green Power începe construcția unui proiect fotovoltaic în Chile

20 mai 2020
Electricitate
Energynomics

Enel Green Power Chile (EGPC), filială a Enel Chile, a început construcția noului său parc solar fotovoltaic Azabache, situat la aproximativ 10 kilometri de orașul Calama, în regiunea Antofagasta. Construcția parcului fotovoltaic, care va avea o capacitate instalată de 60,9 MW, va implica o investiție de aproximativ 49 de milioane de dolari.

După ce va deveni operațional, parcul Azabache va funcționa împreună cu parcul eolian Valle de los Vientos de 90 MW. Datorită combinației celor două tehnologii de producere a energiei regenerabile (panouri fotovoltaice și turbine eoliene), proiectul va deveni prima instalație industrială hibridă din Chile.

Instalația fotovoltaică, având termenul de finalizare la începutul anului 2021, urmează să producă aproximativ 184 GWh pe an, evitând astfel emisia anuală a aproximativ 136.300 de tone de CO2 în atmosferă.

„Continuăm să dezvoltăm și să construim proiecte de generare a energiei din surse regenerabile, în ciuda provocărilor actuale, deoarece rămânem ferm angajați în planul nostru de decarbonizare în beneficiul întregului sistem energetic”, a declarat James Lee Stancampiano, directorul general al Enel Green Power Chile. „Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, procesele de autorizare din ce în ce mai eficiente sunt importante pentru a permite continuarea altor proiecte de generare a energiei din surse regenerabile, contribuind în continuare la creșterea economică și sustenabilă a țării.”

În timpul construcției, au fost puse în practică protocoale riguroase de lucru pentru a asigura cele mai înalte standarde de siguranță, ținând cont de actuala pandemie, cu măsuri de protecție care variază de la utilizarea obligatorie și permanentă a echipamentelor de protecție personală (PPE), până la distanțarea socială și trasabilitatea la fața locului. Toate cele de mai sus sunt puse în aplicare pentru a asigura sănătatea și siguranța angajaților EGPC, a lucrătorilor subcontractorilor și a comunității locale.

În perioada de vârf din timpul construcției sale, aproximativ 230 de persoane vor lucra la proiect. Parcul fotovoltaic va avea aproximativ 154.710 panouri bifaciale, care asigură o eficiență mai mare în captarea radiațiilor solare, cu o capacitate de până la 20% mai mare în producerea de energie electrică.

EGPC este o filială a Enel Chile și este lider pe piața de energie din surse regenerabile din Chile, cu un portofoliu diversificat, format din energie eoliană (564 MW), energie solară (492 MW), hidro (92 MW) și energie geotermală (41 MW).

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *