Acasă » Electricitate » Enel Distribuţie Muntenia modernizează staţia de transformare Pipera

Enel Distribuţie Muntenia modernizează staţia de transformare Pipera

18 august 2016
Electricitate
energynomics

Enel Distribuţie Muntenia a finalizat lucrările de reabilitare pentru staţia de transformare de 110 kV de la Pipera, de care vor beneficia aproximativ 30.000 de clienţi din cartierul bucureștean. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 2,6 milioane lei, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

Stația de transformare a fost pusă în funcțiune în anul 1971 şi a beneficiat de-a lungul vremii de mai multe lucrări de modernizare, printre care şi introducerea în sistemul de Telecontrol. Acesta permite tehnicienilor Enel să efectueze de la distanță manevrele de realimentare cu energie în mod rapid și eficent atunci când apar defecţiuni.

Astfel, în perioada iulie 2015 – iunie 2016 au fost efectuate lucrări atât la reţeaua de înaltă tensiune, cât şi la cea de medie tensiune, cu scopul de a asigura o mai mare siguranţă în alimentarea cu energie electrică şi confort sporit pentru clienţii din zona deservită.

În procesul de reabilitare au fost incluse elemente de construcţie din staţia exterioară, îmbunătățindu-se astfel gradul de protejare a mediului înconjurător. De asemenea, s-au montat paratrăznete verticale pentru asigurarea zonei de protecţie contra loviturilor directe de trăznet prin prinderea lor pe stâlpi.

În plus, pentru îmbunătăţirea calităţii tehnice a energiei electrice distribuite, pentru două dintre cele 5 transformatoare de putere au fost înlocuite comutatoarele de ploturi împreună cu dispozitivele de acţionare, lucru ce a permis reglajul automat al tensiunii în reţeaua de medie tensiune.

Proiectul de modernizare face parte dintr-un plan amplu de investiții derulat de Enel în România care își propune îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienţilor, prin modernizarea şi retehnologizarea staţiilor electrice și implementarea standardelor de mediu ale grupului Enel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *