Acasă » Electricitate » Enel ar putea majora cu 100 mil. euro investiţiile în sectorul distribuţiei din România

Enel ar putea majora cu 100 mil. euro investiţiile în sectorul distribuţiei din România

28 noiembrie 2019
Electricitate
Energynomics

Grupul Enel a decis să majoreze cu 100 de milioane de euro bugetul de investiţii pentru sectorul de distribuţie din România al companiei pentru perioada 2020-2022, astfel că acest buget va ajunge la suma de aproximativ 400 de milioane de euro, a afirmat marţi directorul financiar al Enel Group, Alberto de Paoli.

„Am decis să majorăm investiţiile în distribuţie în România cu 100 de milioane de euro. În distribuţie vom ajunge la 400 de milioane de euro pentru a ne conforma regulilor«RAB in – RAB out» (o obligaţie a companiei de investiţii în active noi la finalul amortizării altor active, n.r.)”, a precizat Alberto de Paoli, la finalul prezentării planului strategic al companiei pentru perioada 2020-2022, conform Agerpres.

Directorul financiar al Enel Group a adăugat că alţi 100 de milioane de euro vor fi investiţi în activităţi legate de clienţi, printre beneficiarii investiţiei numărându-se Enel X şi infrastructura de încărcare electrică.

Pe de altă parte, directorul executiv al Enel Group, Francesco Starace, a precizat că cifrele din planul pe următorii 3 ani sunt indicative, nu angajamente. „Modul în care investim în final nu depinde neapărat de faptul că am decis să punem x bani în Argentina, y în Brazilia şi z în România. Depinde de cât de competitive sunt ratele de rentabilitate ale fiecărui proiect atunci când ajunge la maturitate. De exemplu, în mod constant am subestimat sumele pe care urma să le investim în Statele Unite şi în mod constant am investit mai mult pentru ca SUA ne-au prezentat mereu proiecte şi oportunităţi mai bune ca alte ţări. Deci cifrele din plan sunt indicative, nu sunt angajamente”, a menţionat Francesco Starace.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *