Acasă » Termo » Enel a scos din uz o unitate pe cărbune din Chile cu trei ani înainte de data estimată

Enel a scos din uz o unitate pe cărbune din Chile cu trei ani înainte de data estimată

5 ianuarie 2021
Minerit
Energynomics

Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile, a scos din uz și a încetat operațiunile de la Unitatea I a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel. Unitatea I de 128 MW a fost deconectată cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Național de Decarbonizare din Chile. Prin acest proiect, pe lângă închiderea centralei pe cărbune Tarapacá pe 31 decembrie 2019 și închiderea estimată pentru mai 2022 a ultimei centrale Enel pe cărbune din țară, Unitatea II din Bocamina, compania face progrese constante în procesul de decarbonizare a mixului de energie din Chile.

„Trăim un moment istoric de când suntem prezenți în Chile”, a declarat Salvatore Bernabei, directorul Global Power Generation din cadrul Grupului Enel. „Avansăm cu viteză maximă spre un mix de generare de energie din ce în ce mai durabil. Până în 2023, vom închide toate unitățile noastre pe bază de cărbune din Chile, care au produs în total 636 MW până în 2019, și vom finaliza generarea suplimentară a aproximativ 2,4 GW din surse regenerabile în țară. În prezent, din obiectivele de mai sus, am eliminat deja 286 MW pe bază de cărbune prin închiderea centralelor din Tarapacá și Bocamina Unitatea I și avem în jur de 1,3 GW din surse regenerabile de energie în dezvoltare. De asemenea, odată cu închiderea Unității II din Bocamina, ne așteptăm să devenim prima companie de energie din Chile care închide centralele de cărbune.”

Închiderea Unităților I și II din Bocamina a fost mai rapidă față de termenul prevăzut de Enel Generación Chile în Planul Național de Decarbonizare al țării, semnat cu Ministerul Chilian al Energiei în data de 4 iunie 2019. În acest sens, pe 28 mai 2020, Grupul Enel a informat piața că a decis să accelereze acest proces. Pe 6 iulie 2020, Enel Generación Chile a primit autorizația de la Comisia Națională a Energiei a țării pentru a deconecta Unitatea I din Bocamina.

Grupul Enel a plasat accelerarea tranziției energetice în centrul Planului Strategic pentru perioada 2021-2023. La prezentarea Planului, care include, de asemenea, și viziunea până în 2030, Enel a anunțat că investițiile în surse regenerabile, în conformitate cu modelele de afaceri „Ownership” și „Stewardship” ale Grupului, urmează să ajungă la o capacitate instalată globală de peste 67 GW de energie regenerabilă până în 2023, în vederea atingerii unei capacități de aproximativ 145 GW de energie regenerabilă instalată până în 2030. Enel a anunțat, de asemenea, că va elimina producerea de energie pe bază de cărbune înainte de 2027 față de 2030, cum anunțase anterior. Astfel, Grupul este pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul său science-based de reducere cu 80% a gazelor cu efect de seră (GES) în 2030 față de nivelul din 2017 și pentru a atinge obiectivul său de decarbonizare completă până în 2050.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *