Acasă » Electricitate » Electrica a încheiat fuziunea companiilor de distribuție în Distribuție Energie Electrică România

Electrica a încheiat fuziunea companiilor de distribuție în Distribuție Energie Electrică România

5 ianuarie 2021
Distribuţie
energynomics

Electrica a finalizat prima etapă a fuziunii prin absorbție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuție Energie Electrică România SA (DEER).

Fuziunea prin absorbție a societăților de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica este un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, precizează Electrica SA într-un comunicat de presă.

Prin fuziunea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud și a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuție Energie Electrică Romania va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării, reprezentând 40,7% din teritoriul României și va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.

“Prin implementarea fuziunii celor trei societăți de distribuție din cadrul Grupului se vor obține beneficii pe termen mediu și lung pentru toate părțile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizării principalelor procese de business, precum și îmbunătățirea performanței operaționale în vederea creșterii calității serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

DEER este responsabilă pentru distribuția energiei electrice în următoarele județe: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Brăila, Galați și Vrancea.

La nivel regional, vor exista optsprezece sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița, Zalău, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploiești, Brăila, Galați, Buzău, Târgoviște și Focșani.

Din anul 2014 până în prezent, Grupul Electrica a investit 4,39 de miliarde de lei în modernizarea și retehnologizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *