Acasă » Electricity » Transelectrica semnează un acord de consultanță cu BEI

Transelectrica semnează un acord de consultanță cu BEI

24 February 2022
Electricity
Bogdan Tudorache

Experții tehnici ai Băncii Europene de Investiții și Transelectrica vor cooperarea în vederea accelerării investițiilor energetice din România. Vice-președintele BEI și Transelectrica au agreat un nou parteneriat de consultanță în cadrul unei întâlniri de lucru la București, iar Centrul European de Consultanță în Investiții al BEI va oferi suport pentru identificarea blocajelor de implementare existente în procesul investițional în sectorul energetic.

Colaborarea tehnică de consultanță, al cărui rol este de a facilita și eficientiza procesele investiționale din domeniul energiei, a fost agreată la București de către Gabriel Andronache, președintele Directoratului Transelectrica, Florin Tătaru, membru al Directoratului Transelectrica și Christian Kettel Thomsen, vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, responsabil pentru energie și operațiuni de creditare în România.

Cooperarea cu Banca Europeană de Investiții va pune în comun cele mai bune practici pentru a intensifica ritmul investițiilor viitoare în rețeaua electrică, a îmbunătăți parcursul licitațiilor și achizițiilor publice, precum și managementul proiectelor energetice.

„Banca Europeană de Investiții colaborează cu partenerii români din sectorul energetic în vederea consolidării investițiilor energetice de mare impact din toată țara. Suntem încântați să încheiem primul nostru acord de consultanță cu Transelectrica pentru a sprijini investițiile transformaționale pentru accelerarea proiectelor viitoare necesare în vederea creșterii capacității rețelei de energie electrică a României, astfel încât să poată fi acoperită cererea crescută de energie și să conducă la îmbunătățirea calității serviciului de transport al energiei electrice. Investițiile în energie sunt esențiale pentru îndeplinirea politicilor climatice și a obiectivelor privind decarbonizarea stabilite pe termen lung”, a declarat Christian Kettel-Thomsen, Vice-președinte al Băncii Europene de Investiții responsabil pentru energie și operațiuni de creditare în România.

„Acordul semnat cu Banca Europeană de Investiții va reprezenta un pas important în decongestionarea proceselor și accelerarea investițiilor pe care Transelectrica le are prevăzute în Planul de Dezvoltare a Rețelei Electrice de Transport pe 10 ani. În acest moment, pentru a ne alinia țintelor europene, infrastructura sistemului de transport al energiei electrice necesită investiții majore, de impact, care pot face posibilă creșterea capacității de transport și integrarea energiei regenerabile. De aceea, Transelectrica va urmări îndeaproape noile abordări și oportunități care vor exista în baza Acordului de consultanță semnat cu Banca Europeană de Investiții”, a declarat Gabriel Andronache, președintele Directoratului Transelectrica.

Autor: Bogdan Tudorache

Active in the economic and business press for the past 26 years, Bogdan graduated Law and then attended intensive courses in Economics and Business English. He went up to the position of editor-in-chief since 2006 and has provided management and editorial policy for numerous economic publications dedicated especially to the community of foreign investors in Romania. From 2003 to 2013 he was active mainly in the financial-banking sector. He started freelancing for Energynomics in 2013, notable for his advanced knowledge of markets, business communities and a mature editorial style, both in Romanian and English.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *