Acasă » Termo » Elsaco și Energomontaj introduc energie geotermală în cartierul Nufărul din Oradea

Elsaco și Energomontaj introduc energie geotermală în cartierul Nufărul din Oradea

4 februarie 2022
Cogenerare
energynomics

Municipalitatea orădeană a semnat cu Elsaco Electronic și Energomontaj un contract de aproape 90 de milioane de lei (fără TVA) și un termen de execuție de 24 de luni. Cele două companii vor proiecta (4 luni) și executa (20 de luni) lucrările pentru producerea agentului termic în cartierul Nufărul I din Oradea, prin valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură.

Timp de mai bine de 10 ani, în zonele dintre blocurile din cartierul Nufărul I nu s-au făcut modernizări, nici investiții importante, a declarat primarul Florin Birta, citat de Transilvania Business. „Iată că acest proiect mult așteptat se întâmplă, suntem în postura în care am încheiat contractul cu o asociere de firme, iar odată cu implementarea lui, vom reabilita tot cartierul pentru a ridica calitatea vieții orădenilor din zonă, aducându-l la standarde europene”, a mai spus primarul.

Proiectul va crește ponderea resurselor locale de energie regenerabilă geotermală în prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum și introduce de noi capacități de producție a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea. Se vor utiliza pompe care permit recuperarea unei călduri suplimentare din apa geotermală. Beneficiarii direcți ai investiției sunt cei aproximativ 13.625 locuitori ai cartierului Nufărul 1, respectiv 6.217 apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *