Acasă » Electricitate » Electrica are un nou Consiliu de Administraţie și un dividend brut pe acţiune de 0,7237 lei

Electrica are un nou Consiliu de Administraţie și un dividend brut pe acţiune de 0,7237 lei

1 mai 2018
Distribuţie
energynomics

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA, legal și statutar întrunită în data de 27 aprilie 2018, a ales, prin metoda votului cumulativ, un nou Consiliu de Administrație, format din șapte membri, a anunțat compania.

Acționarii Electrica au hotărât alegerea următorilor membri ai Consiliului de Administraţie: Doina Dascălu, Gicu Iorga, Ramona Ungur, Valentin Radu, Arielle De Rothschild, Bogdan Iliescu și Willem Schoeber. Durata mandatului membrilor aleși este de patru ani.

„Confirmarea, prin acest vot, a unui număr de cinci dintre administratorii în funcție este o garanție a continuității de viziune a proiectelor de transformare și eficientizare inițiate în cadrul Grupului Electrica”, subliniează compania într-un comunicat de presă.

La şedinţa AGOA au participat personal, prin reprezentant sau prin vot prin corespondenţă, acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 28 martie 2018, stabilită ca dată de referinţă, cvorumul fiind de 79,633% din totalul drepturilor de vot şi de 78,047% din capitalul social al Societăţii.

Totodată, la propunerea Consiliului de Administrație al Electrica SA, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, tot în data de 27 aprilie 2018, repartizarea profitului net al exerciţiului financiar 2017, valoarea totală a dividendelor brute, 245,4 milioane lei, precum și valoarea dividendului brut pe acţiune de 0,7237 lei. Data aprobată pentru plata dividendelor este 22 iunie 2018.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat, de asemenea, situațiile financiare anuale la nivel individual și consolidat ale Electrica, pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017, pe baza rapoartelor anuale ale administratorilor şi a rapoartelor auditorului independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *