Acasă » Electricitate » Distribuţie » Electrica investeşte o mare parte din capital în eficientizarea reţelelor

Electrica investeşte o mare parte din capital în eficientizarea reţelelor

Electrica are în conturi circa 500 milioane de euro, bani pe care îi va investi în mare parte în eficientizarea reţelelor de distribuţie a electricităţii, şi mai puţin în extindererea lor, a declarat Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Privatizare din Depatamentul pentru Energie.

„Pierderile pe reţeaua de distribuţie sunt de 12-13%. Ce ar însemna să atingem 8%, un procent normal pentru orice ţară europeană dezvoltată?„, a afirmat Dumitraşcu, într-o conferinţă. El a precizat că sectorul energetic este în creştere, astfel că potenţialul de afaceri este „imens”.

Electrica distribuie energie în trei regiuni din ţară, fiind cel mai mare distribuitor de energie din România după numărul de clienţi. În primele şase luni ale anului, Electrica a raportat venituri de 2,3 miliarde de lei (516,6 milioane de euro), cu 12% mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Compania a înregistrat în primul semestru un profit net de 197 milioane de lei (44 milioane de euro), cu 6% mai redus faţă de perioada similară din 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *