Acasă » Electricitate » Electrica împrumută 71 mil euro de la BRD pentru finanţarea deficitului de numerar, în urma investiţiilor

Electrica împrumută 71 mil euro de la BRD pentru finanţarea deficitului de numerar, în urma investiţiilor

20 octombrie 2016
Distribuţie
Bogdan Tudorache

Electrica se confruntă cu un deficit de numerar în urma unor investiții, astfel încat compania a împrumutat 320 de milioane de lei (aproximativ 71 milioane euro) de la BRD.

Oficialii Electrica au anunțat încheierea de către companie a trei contracte de ipotecă cu BRD – Groupe Societe Generale asupra sumelor de bani blocate în cont aferente creditelor acordate filialelor de distribuţie.

”În data de 17 octombrie 2016, Electrica a încheiat cu BRD – Groupe Societe Generale trei contracte de ipotecă asupra sumelor de bani blocate în cont pentru garantarea creditelor acordate filialelor sale de distribuţie – Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi Electrica Distribuţie Muntenia Nord”, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București.

”Cele trei contracte de ipotecă asupra sumelor de bani blocate în cont au o valoare echivalentă cu valoarea totală a creditelor acordate filialelor pentru finanţarea deficitului de numerar rezultat în principal din activitatea investiţională, respectiv 320 milioane RON”, precizează documentul citat.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *