Acasă » Interes general » E.ON: Una din trei gospodării din România este dotată cu cel puțin un aparat de aer condiționat

E.ON: Una din trei gospodării din România este dotată cu cel puțin un aparat de aer condiționat

10 iulie 2023
Interes general
energynomics

Circa 32% dintre gospodăriile din România dețin minimum un aparat de aer condiționat, iar 12% dintre români au în vedere achiziționarea, în următorul an, a unei soluții de răcire a locuinței de la un furnizor de energie, relevă un studiu realizat de E.ON.

Cele mai multe locuințe dotate cu aparate de aer condiționat se regăsesc în Bucureşti (74%), iar cele mai puține în județul Neamț (5%). Cei mai mulți din respondenții care au indicat că intenționează ca în următorul an să achiziționeze un aparat de aer condiționat sunt din județele din sudul țării.

Vânzările de aparate de aer condiționat vor crește semnificativ în următorii ani, conform previziunilor IEA, pe fondul schimbărilor climatice accentuate, iar cei doresc să aibă răcoare în locuințe trebuie să pună accent pe eficiența energetică, astfel încât să beneficieze de confort cu un consum cât mai redus de electricitate.

De aceea, este foarte important ca la achiziționarea lor să se țină seama de eticheta energetică, pentru că un aparat de clasă A+++ poate consuma cu până la 50% mai puțină energie electrică față de un aparat de clasă C sau D.

Potrivit studiului E.ON, 43% dintre respondenții chestionați spun că au cunoștință despre faptul că pot apela la furnizorul lor de energie pentru soluții de răcire a locuinței.

De exemplu, interesul pentru pachetul E.ON Cool, care include aparate de aer condiționat cu tehnologie Inverter și servicii tehnice, este în continuă creştere, peste 16.000 de clienți casnici alegând, în ultimii trei ani, această soluție la cheie.

Aparatele de aer condiționat cu tehnologie Inverter sunt folosite atât pentru răcirea locuinței, dar și pentru încălzire, în zilele mai răcoroase, fără să mai fie nevoie să pornim centrala termică. Acestea sunt de preferat celor clasice pentru numeroasele beneficii: consum mai mic de energie electrică cu până la 30%, eficiență energetică ridicată, zgomot redus și fiabilitate ridicată în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *