Acasă » Regenerabile » E.ON: Panourile fotovoltaice, soluția „verde” pentru facturi mai mici cu 90%

E.ON: Panourile fotovoltaice, soluția „verde” pentru facturi mai mici cu 90%

13 aprilie 2022
Regenerabile
energynomics

Un număr de 150 de clienți casnici ai E.ON Energie România au devenit, anul trecut, prosumatori prin soluția E.ON Solar Home, care îi ajută să-și producă singuri energie verde cu ajutorul panourilor fotovoltaice și să-și reducă astfel facturile de energie.

În total, au fost montate 3.500 de panouri fotovoltaice care au generat 300 MWh pe an, suficient pentru a ilumina o casă cu 10 becuri timp de 200 de ani. Totodată, emisiile de CO2 au fost reduse cu 646 tone pe an, echivalentul emisiilor a 162 de mașini pe an.

Pe o piață marcată de volatilitatea crescută a prețurilor la energie, acoperirea parțială sau, în unele cazuri, chiar totală a consumului propriu a unei gospodării și posibilitatea de a vinde surplusul produs către furnizori sunt criterii care fac ca investiția într-un sistem fotovoltaic să devină tot mai atrăgătoare. În condițiile noilor regle-mentări privind compensarea cantitativă a prosumatorilor, factura la energie poate fi redusă chiar și cu 90%.

În ultima perioadă, pe segmentul rezidențial, clienții companiei E.ON Energie România au accesat toată gama de putere disponibilă: 3 kW, 4 kW, 5 kW, 6kW, 8kW, 10 kW, 12 kW, 15 kW, atât în sistem mo-nofazic, cât și trifazic. De exemplu, un sistem fotovoltaic de 3 kW produce, în medie, 3.500 kWh/an, suficient pentru acoperirea unui consum mediu lunar de aproximativ 300 kWh.

Prețul întreg pentru soluțiile fotovoltaice oferite de E.ON clienților casnici începe de la circa 25.000 lei pentru sistemul monofazic 3 kW. Clienții pot alege să achite soluția livrată de companie integral sau în rate lunare fixe pe o perioadă de 1, 3, 5 sau 7 ani. Instalarea durează circa 30 de zile, garanția la echipamente este de 15 ani, iar recuperarea investiției se realizează între 2 și 4 ani, în funcție de puterea instalată a sistemului fotovoltaic.

E.ON oferă și soluții de stocare a energiei produse acasă. Sistemul propus este unul hybrid, on-grid sau off-grid, pe baterii, de la 5 până la 15 kW, cu o garanție de 10 ani acordată de producător. Sistemul stochează energia produsă de panourile fotovoltaice și o livrează atunci când producția este mică sau nu mai există. Totodată, poate prelua consumul de energie electrică al casei atunci când alimentarea din rețea este întreruptă.

De exemplu, o baterie de 5 kW poate asigura timp de 12 ore consumul obișnuit al casei, format din: becuri, televizor, frigider, laptop și o centrală termică pe gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.