Acasă » Regenerabile » E.ON finalizează trei parcuri solare pentru AgranoLand, proiect de peste un milion de euro

E.ON finalizează trei parcuri solare pentru AgranoLand, proiect de peste un milion de euro

14 iulie 2023
Regenerabile
energynomics

E.ON Energie România a finalizat construcția și instalarea a trei sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania AgranoLand, jud. Vrancea, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiției depășind 1 milion de euro.

Cele trei centrale de 400 kW, 180 kW, respectiv 160 kW au fost instalate pe terenurile care deservesc o fermă zootehnică, un siloz și o moară aparținând beneficiarului, din localitățile Odobești, Gara Cotești și Podu Zamfirei (județul Vrancea). Puterea nominală instalată este de aproximativ 1MWp și asigură anual circa 1.290 MWh de energie electrică regenerabilă. Au fost montate peste 2.000 de module fotovoltaice și, prin acest sistem, grupul AgranoLand își va asigura din surse regenerabile 35% din energia electrică necesară. De asemenea, își va reduce emisiile de CO2 cu aprox. 367 de tone în fiecare an.

„Dorim să sprijinim tot mai multe companii în eforturile lor de a-și eficientiza consumul de energie și de a deveni mai prietenoase cu mediul, iar astfel de proiecte, precum cel dezvoltat în parteneriat cu AgranoLand, ne reconfirmă faptul că obiectivul nostru de a ne înscrie decisiv pe drumul sustenabilității, alături de clienții noștri, este cel corect”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

„Societățile noastre, V&G OIL 2002 SRL și «sora mai mică» AgranoLand SRL, sunt parte a proiectului de la care nu m-am abătut nicio clipă, acela de a produce doar hrană sănătoasă, benefică pentru consumatori. Aprox. 1.000 de hectare din totalul de peste 4.000 pe care le lucrăm sunt certificate BIO. Din respectul pentru tot ce ne înconjoară, în momentul în care a fost posibilă alternativa de a consuma energie verde din surse date de natură, nu am ezitat să răspund ofertei E.ON Energie România și împreună să implementăm acest proiect. Sigur că nu este de neglijat și aspectul economic, reducând astfel costurile cu energia electrică”, a adăugat Vasile Pamfil, administrator și director general AgranoLand.

E.ON a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de investiție pentru eficientizarea energetică, de la consultanță și proiectare personalizată, până la implementare și finanțare.

Pe segmentul non-rezidențial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 285 de proiecte finalizate, în valoare totală de 49 de milioane de euro. Producția totală de energie fotovoltaică este de peste 63 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 14.300 de tone în fiecare an.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *