Acasă » Interes general » E.ON deschide cel mai mare centru de testare și inovare pentru electromobilitate

E.ON deschide cel mai mare centru de testare și inovare pentru electromobilitate

12 ianuarie 2024
Dezvoltare profesională
energynomics

Extinderea infrastructurii publice și private de încărcare continuă să se intensifice în Germania și în Europa. Acesta este motivul pentru care E.ON investește masiv în soluții de electromobilitate. În acest context, compania a inaugurat un nou centru de testare și inovare de ultimă generație pentru tehnologii de încărcare și soluții energetice sustenabile.

În noul sediu din Essen, E.ON testează și cercetează soluții de încărcare pentru vehiculele electrice și integrarea inteligentă a acestora în ecosistemul energetic. Pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați, peste 25 de stații și medii de testare digitale sunt disponibile pentru testarea vehiculelor, a stațiilor de încărcare, a wallboxurilor și a accesoriilor. Laboratorul de testare dispune, de asemenea, de cinci camere climatice speciale. Acestea le permit inginerilor E.ON să simuleze toate condițiile de temperatură posibile, de la îngheț la căldura extremă. De exemplu, modul de încărcare a mașinilor electrice poate fi testat la temperaturi cuprinse între minus 40 și plus 50 de grade Celsius. Acest lucru înseamnă că beneficiarii, cum ar fi de exemplu producătorii de automobile, nu trebuie să efectueze teste costisitoare și de durată în situații reale. Pe lângă cercetare și dezvoltare, E.ON folosește centrul de testare și pentru a-și instrui clienții și partenerii în ceea ce privește instalarea și întreținerea.

„De fapt, pentru implementarea și atingerea obiectivelor tranziției energetice și de transport, avem nevoie de participarea activă a întregii societăți a urbane”, a declarat Thomas Kufen, primarul orașului Essen. „Un proces de succes și pe termen lung poate fi realizat doar prin proiecte inovatoare și prin crearea de rețele între diverși jucători din orașul nostru. Prin urmare, sunt foarte încântat să pot deschide Laboratorul de Testare E.ON. Dezvoltarea continuă a mobilității electrice este un element-cheie al tranziției energetice și un alt pas important pentru limitarea schimbărilor climatice și o mai mică dependență de combustibilii fosili. E.ON face acest pas. În calitate de primar, sunt foarte recunoscător pentru această inițiativă.”

E.ON urmărește o strategie de creștere la nivel european a businessului legat de electromobilitate și continuă să se concentreze pe extinderea infrastructurii de încărcare rapidă. Compania intenționează să construiască cel puțin 1.000 de noi stații de încărcare ultra-rapidă pe an în piețele sale europene. În Germania, E.ON va construi în jur de 140 de noi locații de încărcare cu peste 1.200 de puncte de încărcare pentru rețeaua germană subvenționată la nivel federal („Deutschlandnetz”), devenind astfel unul dintre cei mai mari operatori ai rețelei de încărcare rapidă la nivel național. Acest lucru se adaugă infrastructurii de încărcare pe care E.ON o construiește pentru clienții săi din întreaga Europă. Numai în 2022, E.ON a vândut peste 20.000 de puncte de încărcare clienților privați și companiilor din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *