Acasă » Regenerabile » E-Infra obține un credit de 47 mil. euro de la Banca Transilvania pentru construirea unui parc fotovoltaic

E-Infra obține un credit de 47 mil. euro de la Banca Transilvania pentru construirea unui parc fotovoltaic

24 august 2023
Electricitate
Bogdan Tudorache

Banca Transilvania a finanțat grupul E-Infra cu 47 de milioane de euro pentru construirea parcului fotovoltaic Doiceşti-Şotânga, investiție pusă în funcțiune în luna august.

Energia produsă va asigura energie verde pe durata construcției viitoarei centrale cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) de la Doiceşti şi, ulterior, va reprezenta o sursă suplimentară pentru serviciile interne ale centralei SMR, după punerea acesteia în funcțiune.

„Parcul fotovoltaic Doiceşti-Şotânga va fi în viitor o sursă importantă de energie curată pentru centrala SMR de la Doiceşti. Ne bucurăm că prin această finanțare acordată grupului E-Infra Banca Transilvania apreciază şi susține un proiect important pentru dezvoltarea centralei SMR, care va avea în viitor un rol strategic pentru securitatea şi tranziția energetică a României. În acelaşi timp, aceste demersuri transmit un mesaj de încredere cu privire la proiectul centrala SMR. Mulțumim Băncii Transilvania pentru colaborare”, a declarat Gianina Pelea, Deputy CEO E-Infra.

Parcul fotovoltaic produce energie verde prin intermediul a peste 123.000 de panouri bifaciale monocristaline cu o durată de viață de 25 de ani, fiind construit pe o suprafață de peste 115 hectare, cu o capacitate instalată de 80 MW. De asemenea, parcul fotovoltaic este racordat la Sistemul Energetic Național prin cele două stații de transformare 110 kV/MT/JT, Doiceşti şi Şotânga.

„Finanțările verzi fac parte din strategia BT privind sustenabilitatea şi alocarea resurselor, pentru a avea – împreună cu clienții săi – un impact pozitiv față de mediu şi societate”, a adăugat Cosmin Călin, director executiv Mari Clienți Corporativi, Banca Transilvania.

Banca Transilvania a lansat pentru antreprenori, în prima parte a anului, un pachet de soluții pentru reducerea costurilor cu energia, care cuprinde finanțare BT pentru panouri fotovoltaice, simulator online de economisire a banilor şi oferte din partea partenerilor pe care banca îi are în acest program. Soluțiile sunt destinate antreprenorilor care doresc să-şi crească sustenabil afacerea prin producerea şi utilizarea energiei verzi din surse regenerabile.

Nova Power & Gas este una din principalele companii parte a grupului E-Infra şi este producător de energie electrică, furnizor de energie electrică şi gaze naturale şi operator de distribuție a gazelor naturale. Alături de Nuclearelectrica, Nova Power & Gas face parte din compania de proiect pentru dezvoltarea proiectului reactoarelor modulare mici (SMR) de la Doiceşti – compania RoPower.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *