Acasă » Electricitate » E-Distribuție Muntenia a investit peste 4,7 mil. lei în amplificarea stației de transformare Glina

E-Distribuție Muntenia a investit peste 4,7 mil. lei în amplificarea stației de transformare Glina

19 februarie 2023
Electricitate
energynomics

E-Distribuție Muntenia, operatorul de distribuție a energiei electrice în București și în județele Ilfov și Giurgiu, parte a grupului Enel, a finalizat lucrările de amplificare a stației de transformare Glina, județul Ilfov, în urma unei investiții de peste 4,7 milioane de lei. Proiectul a vizat creșterea capacității stației cu 30 MVA pentru a răspunde solicitărilor de racordare din zonă atât ale unor consumatori industriali, cât și ale consumatorilor casnici.

Stația, pentru care s-au efectuat lucrări de amplificare în anul 2021, este acum echipată cu două transformatoare cu o capacitate totală instalată de 80 MVA (2X40 MVA fiecare), care au înlocuit transformatoarele vechi, de câte 25 MVA fiecare, și asigură alimentarea cu energie electrică a peste 6.500 de clienți casnici și industriali.

Proiectul de amplificare a presupus și lucrări de modernizare și adaptare a instalațiilor de circuite primare și circuite secundare la cele două transformatoare noi. De asemenea, a fost extinsă bara de medie tensiune (MT), fiind montate patru celule MT. Transformatoarele de putere utilizează cele mai noi tehnologii din domeniu, astfel încât asigură puterea necesară pentru racordarea noilor utilizatori într-o zonă în continuă dezvoltare, precum și reducerea consumului propriu tehnologic din rețeaua de distribuție.

„Glina este o zonă rezidențială și industrială în plină dezvoltare, iar acest proiect ne permite să răspundem prompt cererilor de racordare la rețea și de spor de putere pentru Stația de Epurare Ape Uzate Glina. Creșterea capacității, extinderea rețelei și digitalizarea acesteia sunt fundamentale în contextul electrificării accelerate a consumului și al eforturilor legate de atingerea țintelor de decarbonizare. Proiectul se alătură celorlalte investiții realizate în ultimii ani pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor, prin majorarea gradului de continuitate și a siguranței în alimentarea cu energie electrică”, a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuție.

Stația electrică de transformare Glina este dotată cu echipamente necesare prin care se asigură integrarea acesteia în sistemul de telecontrol. Această tehnologie permite Centrului Operativ al E-Distribuție Muntenia să monitorizeze și să gestioneze rețeaua de distribuție rapid și eficient prin manevre de la distanță, astfel încât, în cazul în care în rețea apar avarii, să se poată realimenta clienții afectați în cel mai scurt timp posibil, făra a mai fi nevoie de deplasarea echipelor în teren.

Un comentariu la „E-Distribuție Muntenia a investit peste 4,7 mil. lei în amplificarea stației de transformare Glina”

  1. Pingback: E-Distribuție Muntenia a investit peste 4,7 mil. lei în amplificarea stației de transformare Glina - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *