Acasă » Interes general » E-Distribuție a trimis la reciclare peste 6.000 de tone de deșeuri de echipamente

E-Distribuție a trimis la reciclare peste 6.000 de tone de deșeuri de echipamente

30 septembrie 2021
Distribuţie
energynomics

Companiile E-Distribuție, parte din grupul Enel, au trimis la reciclare peste 6.000 de tone de deșeuri de echipamente rezultate în urma lucrărilor de modernizare și de mentenanță a rețelei de energie electrică în perioada 2020 – 2021, reprezentând deșeuri de transformatoare, cabluri electrice, baterii industriale, contoare sau ulei uzat. De la începutul acestui an și până în prezent, cantitatea trimisă la reciclare depășește 2.000 de tone.

Inițiativa de reciclare a echipamentelor înlocuite în urma lucrărilor de modernizare a rețelei electrice face parte din strategia de sustenabilitate și dezvoltare durabilă a companiei, care susține tranziția către o economie circulară. În ultimii cinci ani, cele trei companii de distribuție ale grupului au reciclat deșeuri de echipamente totalizând 15.200 de tone. Dintre acestea, în ultimele 18 luni, peste 95% din volumele reciclate s-au întors în economie sub formă de metale feroase, neferoase, plastic, lemn, sticla etc.

Veniturile totale obținute în urma reciclării echipamentelor au fost de aproximativ 850.000 de euro în 2020 și de peste 300.000 de euro în prima jumătate a acestui an.

„Pentru Enel, sustenabilitatea este parte din strategia de business, iar unul dintre pilonii economiei circulare îl reprezintă menținerea valorii unui produs prin revalorificare. Angajamentul nostru față de economia circulară a început în urmă cu câțiva ani, prin eforturi susținute atât pentru limitarea cantității de deșeuri generate, cât și pentru creșterea celor valorificate”, a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuție.

„Am reușit să obținem economii semnificative de energie, de peste 84.000 GJ în 2020, datorită lucrărilor de întreținere și modernizare a stațiilor și posturilor de transformare, precum și înlocuirii echipamentelor și transformatoarelor. Continuăm să ne concentrăm activitatea pe sustenabilitatea ecologică, socială și economică pentru a identifica, împreună cu partenerii noștri, soluții circulare și pe termen lung care pot transforma aceste deșeuri în oportunități de dezvoltare”.

Grupul Enel se află în plin proces de tranziție către un model de afaceri sustenabil prin dezvoltarea de surse regenerabile de energie și adoptarea principiilor economiei circulare ca motor strategic. Companiile E-Distributie au integrat aceste principii în activitatea lor, astfel că toate deșeurile trimise la reciclare – transformatoare, cabluri electrice, fier, baterii industriale, contoare, ulei uzat – ajung la contractori autorizați, care valorifică fiecare deșeu de echipament.

Rețelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuție numără peste 131.000 de kilometri, 286 stații de transformare și 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie și joasă tensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *