Acasă » Interes general » E-acumulatori și-a dublat vânzările în 2022, pe fondul cererii prosumatorilor

E-acumulatori și-a dublat vânzările în 2022, pe fondul cererii prosumatorilor

1 februarie 2023
Interes general
Bogdan Tudorache

E-acumulatori.ro, platformă care comercializează soluții de energii regenerabile și companie de instalații de sisteme fotovoltaice autorizată de Autoritatea Fondului de Mediu, a înregistrat în 2022 cele mai bune rezultate din cei 10 ani de la înființare, pe fondul exploziei cererii, în urma scumpirii energiei. Compania a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de lei, dublu față de nivelul de 26 milioane de lei înregistrat în 2021, și un profit de 8 milioane de lei. Ponderea sistemelor fotovoltaice a ajuns la 60% din vânzările E-acumulatori.ro.

”Se remarcă un interes mare din partea clienților fizici, care au o pondere de 50% din totalul instalărilor, incluzându-i aici și pe cei care au accesat programul Casa Verde Fotovoltaice”, susțin oficialii companiei.

„Sistemele fotovoltaice sunt o soluție optimă pentru românii care locuiesc în zone rezidențiale sau izolate și, în ultimul timp, din ce în ce mai multe asociații de proprietari sunt interesate de implementare. Pentru o casă de dimensiuni mici, investiția pleacă de la 3.600 euro și se amortizează într-un interval de trei ani, la preturile actuale ale energiei electrice”, susține Dan Tudose, fondatorul E-acumulatori.ro.

E-acumulatori oferă facilități financiare în sprijinul celor care doresc să-și instaleze sisteme de energie regenerabilă, credit persoanelor fizice pe o perioadă de până la 120 de luni iar pentru companii, există și posibilitatea finanțării în sistem leasing de 60 de rate egale și cu un avans de 5% pentru o valoare de până la un milion de lei.

„Conform situației internaționale, a trebuit să ne adaptăm la noile condiții de piață cu provocări majore. Cele mai mari probleme au fost cu furnizorii, din cauza întreruperilor intervenite în lanțul de aprovizionare în contextul războiului din Ucraina și a trebuit să găsim variante diferite tot timpul, alte mărci, alți furnizori. Am mărit echipa și am recurs la colaboratori externi, în condițiile în care vânzările au crescut de aproximativ trei ori. În contextul scumpirii energiei, soluțiile oferite de noi creează independență energetică”, spune Dan Tudose.

Pentru 2023, antreprenorul estimează o creștere de 30% a cifrei de afaceri, pe fondul menținerii cererii la un nivel ridicat, dar și ca efect al inflației. Printre obiectivele stabilite pentru anul care abia a început se află extinderea portofoliului de produse cu sisteme noi, cu eficiență energetică sporită, precum și diversificarea canalelor de distribuție.

Estimările sunt optimiste și pentru anii următori, deoarece interesul pentru achiziția de sisteme fotovoltaice este tot mai mare, iar programele de finanțare cu fonduri europene pentru producerea de energie verde sunt tot mai aproape de implementare. De exemplu, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au fost depuse peste 700 de proiecte, cu o valoare ce depășește un miliard de euro, pentru finanțare prin Componenta 6, majoritatea proiectelor solicitând finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

În aceeași direcție, România își propune, prin Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) pentru perioada 2021-2030, să ajungă la o capacitate instalată netă de 5,1 GWh de instalații cu panouri solare până la finalul acestui deceniu.

„România are o capacitate de energie solară de 71,4 W/locuitor și se situează pe locul 21 din 28 în Europa, conform unui studiu EuObserv’ER, desfășurat în 2019. La polul opus, Germania a avut cea mai mare capacitate instalată din Uniunea Europeană, anume 590 W/locuitor. Pe locurile doi și trei, la distanță considerabilă, se află Olanda și Belgia, cu aproximativ 400 W/locuitor. În același timp, Raportul Comisiei Europene pe 2019 privind situația energiei fotovoltaice în Europa, nici măcar nu menționează România printre țările analizate. Cu toate acestea, suntem într-o competiție cu țările europene pe piața comună. În acest sens, România trebuie să beneficieze de programe de încurajare a investiției în energie regenerabil, mai ales că programele naționale se confruntă cu neclarități în modul de finanțare și întârzieri”, afirmă Dan Tudose.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *