Acasă » Petrol și Gaze » După 15 ani de activitate, Oscar Downstream mizează în continuare pe segmentul B2B

După 15 ani de activitate, Oscar Downstream mizează în continuare pe segmentul B2B

15 iunie 2016
Consumatori
energynomics

Pe 15 iunie, Oscar Downstream, cea mai mare companie petrolieră independentă distribuitoare de carburanți din România dedicată clienților persoane juridice, aniversează 15 ani de la înființare. Într-un comunicat de presă, compania oferă cele mai noi informaţii despre activitatea şi proiectele sale de viitor.

Oscar Downstream dispune de o infrastructură logistică modernă și extinsă, care include o capacitate de stocare proprie de 50.000 de metri cubi (4 depozite greenfield, dintr-un total de 9 depozite) și o flotă de 48 autocisterne.

Afacerile derulate de Oscar Downstream includ ca segmente principale, distribuția clasică prin carduri de carburant Oscar Downstream în rețeaua proprie de 31 de stații și distribuția de carburanți printr-o reţea de 1500 de stații de incintă instalate direct la client, la nivel național. Oscar Downstream identifică soluții personalizate și un flux controlat în cadrul lanțului logistic integrat.

Vânzări în creştere

Cifra de afaceri a cunoscut o uşoară scădere în ultimii doi ani pe fondul fluctuatilor preţului la carburant și a introducerii supra-accizei în 2014, ajungând la un nivel de 390 milioane euro la finalul anului 2015. În schimb, volumele vândute au crescut și își păstrează în continuare acest trend, datorită concentrării pe vânzarea directă către clienții finali. La mijlocul anului 2016, ponderea utilizatorilor finali în totalul vânzărilor este de 70%, cea a vânzărilor en-gros 20%, în timp ce vânzările facute prin licitații publice au scăzut sub 10%.

“În cei 15 ani de activitate, prin evoluția afacerilor pe care le conduc, clienții ne-au dat cele mai prețioase lecții despre cum să ne comportăm astfel încât să reușim să le satisfacem cele mai exigente nevoi, iar pentru asta dorim să le mulțumim. Le datorăm de asemenea faptul că am devenit unul dintre principalii furnizori de carburant din România, în condițiile în care nu avem unităţi de rafinare, o realizare cu care întreaga echipă Oscar se mândrește.”

În vizor: segmentul retail

Pentru 2016, Oscar Downstream se va concentra în continuare pe segmentul B2B. Obiectivul este să-şi mențină poziția de lider de piață pe segmentul stațiilor de incintă și să depășească 2.000 de unități instalate. Compania anunţă lansarea în curând a unui nou serviciu integrat în care să îmbine avantajul costurilor reduse, oferit de stațiile de incintă, cu beneficiile unui control riguros al alimentărilor oferit de sistemul de carduri de carburant.

“Pe termen mediu, urmărim ca în 2018 să ajungem la 800.000 tone vândute pe an. Din punct de vedere al indicatorilor financiari țintim o valoare EBITDA de 35 milioane de euro. Planurile de viitor sunt foarte ambițioase, deoarece ajungând în acest punct de dezvoltare și un nivel de maturitate al afacerii, în care lucrurile sunt clare, organizate și stabile, pasul așteptat de toată lumea este intrarea pe piața de retail. Ne propunem ca în curând să ducem în B2C profesionalismul pe care l-am demonstrat și promovat în B2B. Având în vedere investițiile în logistică, ne propunem o cotă de piață ambițioasă în următorii ani, atât prin dezvoltări greenfield, cât și prin preluarea de stații white și de ce nu a unui jucător prezent”, declară reprezentanţii companiei.

Despre Oscar Downstream

Înființată în anul 2001, Oscar Downstream este o companie românească ce pune la dispoziția clienților cei 15 ani de experiență pe piața românească.

Portofoliul Oscar Downstream include în acest moment furnizarea de motorină prin utilizarea unor canale de distribuție variate: livrări en-gros, stații de incintă, carduri de carburant Oscar Downstream, completate de servicii integrate personalizate pe specificul fiecărei industrii și fiecărui client în parte. Portofoliul de produse este completat de benzină, bitum și lubrifianți.

Astăzi compania are peste 4.000 de colaboratori la nivel național pe toate liniile de business și se poziționează ca un partener de încredere al companiilor ce activează în transporturi, logistică, dar și în construcții, agricultură sau alte domenii.

Despre reţeaua de stații Oscar Dowsntream – DIESELpoint Access

Alimentările pe bază de card în rețeaua de stații Oscar Downstream – DIESELpoint Access se adresează în special transportatorilor care tranzitează principalele rute comerciale. Rețeaua a fost construită și se dezvoltă în mod special pentru a acoperi nevoile acestora, punând accent pe nevoia șoferului profesionist, atât a celor naționali, cât și a celor internaționali care pot găsi pe rutele de transport puncte de alimentare bine poziționate la un preț competitiv pentru derularea în condiții optime a activității. Parteneriatele dezvoltate, extind accesul în rețeaua Oscar Downstream și pentru posesorii de carduri DKV și Eurowag.

Despre stațiile de incintă DIESELpoint

Serviciul de alimentare prin stații de incintă (DIESELpoint) se pretează oricărui domeniu de activitate ce presupune ca traseele mijloacelor de transport să aibă punct de plecare/sosire sau să tranziteze zona unde este amplasată stația. Este un serviciu integrat ce include: alimentare cu motorină prin intermediul stațiilor de incintă oferite în comodat pe perioada contractului, cu instalare, suport tehnic și mentenanță incluse; aprovizionare prin intermediul flotei Oscar Downstream, din cele 9 depozite răspândite la nivel național; sistem de gestiune a stațiilor de incintă disponibil pentru client și consultanță în alegerea celei mai potrivite soluții pentru afacerea clientului, dar și pentru optimizarea consumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *