Acasă » Termo » Minerit » Cupru Min caută cumpărător pentru 40.000 de tone de concentrat de cupru

Cupru Min caută cumpărător pentru 40.000 de tone de concentrat de cupru

15 iunie 2016
Minerit
energynomics

Până pe 29 iunie, Cupru Min aşteptă oferte de achiziţie prin licitaţie deschisă pentru 40.000 tone de concentrat de cupru. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic. Nu se accepta oferte alternative, iar documentaţia de atribuire se poate obţine contra sumei de 2400 lei.

Durata contractului este de 12 luni, iar data limită de depunere a ofertelor este 29.06.2016, ora 11.00. O oră mai târziu, la sediul societăţii, este programată deschiderea ofertelor.

Este al doilea apel de acest fel din partea Cupru Min, după cel din 20 aprilie.

În urmă cu exact un an, Nicolae Turdean a preluat poziţia de director general la Cupru Min S.A, cu obiectivul de a consolida poziţia financiară a companiei.

Vreme de mai mulţi ani, Cupru Min a vândut întreaga sa producţie de concentrat de cupru către aceeaşi firmă, Ronefer Voluntari SRL, deţinută şi condusă de Maria Gherghe. Potrivit www.zf.ro, Maria Gherghe a fost funcţionar în Ministerul Metalurgiei şi apoi până în 2000 salariat al Conef. Ronefer a înregistrat constant cifre de afaceri mai mari decât Cupru Min, dar profituri mai modeste: în 2014, la un rulaj de aproape 170 de milioane de lei, Ronefer a avut un profit de aproape 3 milioane de lei. Şi pentru 2015, Ronefer a raportat o cifră de afaceri similară (161,2 milioane de lei), dar un profit încă şi mai mic: 272 de mii de lei. Cupru Min a încheiat anul 2015 cu vânzări de 140 de milioane de lei şi un profit 3,4 milioane de lei, faţă de 5,58 de milioane în anul anterior.

Ronefer este în prezent una dintre societăţile vizate într-un dosar de evaziune fiscală de peste 1,1 milioane de euro. Potrivit evz.ro, casa și sediul firmei din Voluntari ale Mariei Gherghe au fost percheziționate, pe 14 aprilie, într-un dosar în care 25 de persoane sunt cercetate pentru implicare într-o rețea de tranzacții fictive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *