Acasă » Electricitate » Dumitru Chiriță, ANRE: 2018 va fi anul reformelor profunde în zona de reglementare

Dumitru Chiriță, ANRE: 2018 va fi anul reformelor profunde în zona de reglementare

2 februarie 2018
Distribuţie
energynomics

2018 va fi anul reformelor profunde în zona de reglementare, anunță președintele ANRE, Dumitru Chiriță. În funcție din octombrie 2017, deputatul PSD promite se continue colaborarea instituțională cu colegul de partid Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrie din Camera Deputaților pentru a aduce “corecțiile necesare și reguli care să pună clientul în centrul sistemului energetic”.

În cadrul unei reuniuni a Asociației Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, al cărei președinte este Iulian Iancu, Dumitru Chiriță a menționat trei priorități ale autorității de reglementare:

  • definirea unei noi piețe de energie electrică
  • definirea pieței de gaze naturale
  • stabilirea unor noi sisteme de tarifare pentru distribuția și transportul de energie electrică

Referindu-se la legea pentru susținerea eficienței energetice, care obligă municipalitățile să angajeze manageri energetici, Dumitru Chiriță a declarat: „Unele legi au doar caracter de recomandare! Nici nu stimulează, nici nu penalizează”, sugerând că va milita pentru introducerea unor presiuni suplimentare, inclusiv în legislația primară, pentru a forța redesenarea piețelor de energie din România.

Modificările de reglementare care urmează să fie introduse, a mai precizat Dumitru Chiriță, au ca obiectiv stimularea noilor investiții în toate sectoarele energetice, de la cărbune, la regenerabile, de la hidrocarburi, la hidroenergie, în transportul și distribuția tuturor formelor de energie.

Un comentariu la „Dumitru Chiriță, ANRE: 2018 va fi anul reformelor profunde în zona de reglementare”

  1. Chirita are vointa de a incerca o reforma careia ii dau sanse mari sa fie un rateu . El ca fost presedinte de sindicat nu are capacitatea manageriala de a intelege ca cresterea salariilor la ANRE a generat inlocuirea profesionistilor cu afini , asa ca nu prea are cine sa faca reforma la ANRE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *