Acasă » Electricitate » Hidro » Dumitraşcu: Avem nevoie de investiţii de 30 mld euro, Electrica va aduce 300 de milioane

Dumitraşcu: Avem nevoie de investiţii de 30 mld euro, Electrica va aduce 300 de milioane

3 iunie 2014
Electricitate
Bogdan Tudorache

###author###

Privatizarea Electrica va aduce peste 300 de milioane de euro, în timp ce necesarul de investiţii al României este de 30 de miliarde de euro pe termen lung, a declarat, marți, șeful Direcției de Privatizări din Departamentul pentru Energie, Gabriel Dumitrașcu, în cadrul conferinței Energy Investors Summit, la care energynomics.ro a fost partener media.

Documentele privatizării Electrica au fost deja remise London Stock Exchange iar prospectul de emisiune aşteaptă ultimele aprobări din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), spune Dumitrașcu. Listarea duală ar debuta efectiv pe 16 iunie.

„Prospectul e în faza finală, deja există o primă citire de către ASF”, spune el.

„În domeniul energetic, necesarul de investiții este de 30 de miliarde de euro. Odată ce vom adopta noua strategie energetică, sperăm în această toamnă, aceste calcule vor fi actualizate. Vom vorbi în această strategie de proiecte, termene, destinația acestor bani”, spune Dumitrașcu.

Banii din vânzarea a 51% din Electrica vor fi folosiţi pentru investiţii în infrastructură.

„E lesne de văzut spre ce ar trebui să se îndrepte fondurile rezultate din procesul de listare: în primul rând, pentru investiții în rețele, în al doilea rând — pentru investiții în rețele, iar pe locul trei — tot pentru investiții în rețele”, a spus Dumitrașcu.

Electrica este lider în distribuția și furnizarea de energie electrică în România. Potrivit ANRE, în 2013, grupul a distribuit 16,1 TWh de energie electrică, reprezentând 39% din energia electrică distribuită în România, către aproximativ 3,6 milioane de utilizatori.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *