Acasă » Electricitate » Drăgan: Nu avem o problemă în asigurarea continuității aprovizionării cu cărbune

Drăgan: Nu avem o problemă în asigurarea continuității aprovizionării cu cărbune

1 noiembrie 2022
Electricitate
energynomics

România se bazează în proporție de 20% pe producția de energie electrică pe pază de combustibili fosili şi nu este nicio problemă pentru asigurarea continuității în furnizarea cărbunelui necesar, a declarat Dan Dragoş Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

„Cu siguranță că România în mixul energetic echilibrat pe care îl are se bazează în proporție de 20 % pe producția de electricitate care are la bază folosirea resurselor fosile. Şi aici mă refer în principal la Complexul Energetic Oltenia, care foloseşte lignitul extras în carierele pe care le operează. Stocurile de iarnă, aşa cum ele au fost definite, sunt în proporție de peste 99% realizate. Nu avem o problemă pentru asigurarea continuității în furnizarea cărbunelui necesar pentru producția de energie electrică şi folosim în acest moment toate resursele necesare pentru a echilibra sistemul energetic național şi asigura funcționare în condiții de siguranță şi reziliență a acestuia”, a spus Drăgan la briefingul de la finalul şedinței de Guvern, conform Agerpres.

El a subliniat că minele se află în proces de operare de către Complexul Energetic Oltenia, nu există un proces de închidere a acestora şi, mai ales în actuala conjunctură regională, exploatarea acestora continuă conform analizei tehnice şi comerciale a companiei.

„Tot ceea ce este necesar ca să fie în funcțiune şi în exploatare pentru a putea asigura reziliența şi funcționarea în condiții satisfăcătoare şi normale a Sistemului Energetic Național va fi în funcțiune.(…) Toate activitățile care trebuie menținute pentru a avea necesarul de energie electrică pentru a fi furnizat consumatorilor finali vor continua să funcționeze în condițiile normale actuale”, a punctat secretarul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *