Acasă » Electricitate » Drăgan (Ministerul Economiei): Vom pune accent pe dezvoltarea infrastructurii energetice

Drăgan (Ministerul Economiei): Vom pune accent pe dezvoltarea infrastructurii energetice

15 iunie 2020
Electricitate
Energynomics

România va pune accent pe dezvoltarea infrastructurii energetice şi pe măsuri adresate energiei regenerabile, cu scopul de a asigura tranziţia către o economie cu nivel redus de carbon, a afirmat secretarul de stat în cadrul Ministerului Economiei, Dan Dragoş Drăgan, la dezbaterea privind Strategia UE de redresare, potrivit unui comunicat al ministerului.

„România va demara procesul de reflecţie asupra planului naţional de redresare, care se va ghida pe realizarea dublei tranziţii verde şi digitală. Vom pune accent pe dezvoltarea infrastructurii energetice, a infrastructurii de transport şi pe măsuri adresate energiei regenerabile, cu scopul de a asigura tranziţia către o economie cu nivel redus de carbon”, a mai spus Dan Dragoş Drăgan, la dezbaterea privind Strategia UE de redresare, conform Agerpres.

Totodată, secretarul de stat a subliniat că vor fi avute în vedere, în acest proces, elementele incluse în Recomandările Specifice de Ţară din cadrul Semestrului European, pentru asigurarea coerenţei priorităţilor de investiţii cu cele vizând reformele structurale.

De asemenea, acesta a susţinut necesitatea extinderii pieţei unice şi eliminarea barierelor de pe piaţă, considerând importantă aplicarea Regulamentului de supraveghere a pieţei şi a Regulamentului privind recunoaşterea mutuală şi rolul standardelor armonizate.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *