Acasă » Petrol și Gaze » Drăgan: Exploatarea proiectului Neptun Deep va începe până în 2025

Drăgan: Exploatarea proiectului Neptun Deep va începe până în 2025

5 noiembrie 2020
Explorare și producție
Energynomics

Guvernul Român îşi doreşte ca extracţia gazelor din zăcământul offshore Neptun Deep să înceapă până în 2025 şi pregăteşte o propunere de modificare a Legii offshore, a declarat, joi, Dan Dragoş Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Oficialul a amintit că ministerul va veni cu o propunere de modificare a legii offshore, care va fi înaintată în Parlament în luna decembrie, informaţie care a fost dezvăluită pentru prima dată în urmă cu o lună de un alt secretar de stat din instituţie, Niculae Havrileţ.

„Scopul acestei propuneri legislative va fi de a elimina o serie de obstacole care blochează investiţiile din Marea Neagră şi este necesară să facem acest lucru cât de curând (…) Ce se doreşte este să creăm un cadru pentru ca investitorii care exploatează gazul să aibă o continuitate a business-ului care să conducă la decizii pozitive”, a spus Drăgan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, exploatarea gazelor din Marea Neagră este un ţel important al ministerului şi a precizat că Romgaz analizează în acest moment să intre în proiectul Neptun Deep, alături de Petrom.

„În acest moment Romgaz evaluează posibil de a participa împreună cu Petrom, decizia finală urmând să se ia în cursul anului viitor. Dorinţa noastră este ca această exploatare să înceapă până în 2025 şi să avem anii următori impactul pozitiv asupra pieţei de gaze din România”, a mai spus oficialul ministerial.

Toate acestea vor conduce la o dezvoltare accentuată a pieţei gazelor, la transparentizarea tranzacţiilor şi stimularea competiţiei, a adăugat Drăgan.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *