Acasă » Electricitate » Două milioane din maşinile înmatriculate în Uniunea Europeană sunt electrice sau hibride – Eurostat

Două milioane din maşinile înmatriculate în Uniunea Europeană sunt electrice sau hibride – Eurostat

14 mai 2019
Electricitate
energynomics

În 2017 erau înmatriculate în Uniunea Europeană 262 milioane de maşini, din care aproximativ două milioane (0,8%) erau vehicule electrice sau hibride care pot fi acţionate în combinaţie cu un motor pe benzină sau pe motorină, arată datele Oficiului European de Statistică (Eurostat).

În ultimii ani s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de vehicule electrice şi hibride în statele membre ale UE. În special numărul maşinilor hibride cu un motor pe benzină şi unul electric din 2017 (1,5 milioane) era de aproape şapte ori mai ridicat decât în 2013 (0,2 milioane).

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile date, există cinci ţări în care mai mult de 1% din vehiculele înmatriculate în 2017 erau electrice sau hibride: Suedia (2,4%), Polonia (1,9%), Marea Britanie (1,5%), Franţa (1,4%) şi Belgia (1,2%), conform green-report.ro.

În opt ţări, sub 1% din vehiculele înmatriculate erau electrice sau hibride: Luxemburg, Finlanda, Austria, Cipru, Estonia, Spania, Lituania şi Portugalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *