Acasă » Termo » Dominic Fritz: Timişorenii subvenționează prețul din Bucureşti, în timp ce ei stau în frig

Dominic Fritz: Timişorenii subvenționează prețul din Bucureşti, în timp ce ei stau în frig

11 februarie 2022
Cogenerare
energynomics

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a solicitat încă 130 de milioane de lei de la Guvern pentru a acoperi costurile termoficării în Timişoara.

”Pentru că în Bucureşti există un contract preferenţial cu o companie de stat, timişorenii subvenţionează preţul din Bucureşti, în timp ce ei stau în frig. E absurd. Dacă noi, la Colterm, am avea un contract cu 150 de lei megawatt pe oră, n-aţi auzi în veci de primarul Fritz plângându-se sau cerând bani şi n-aţi auzi nicio ştire de şcoli fără căldură”, a susţinut primarul USR al Timişoarei într-un interviu pentru News.ro.

”În anul acesta, de la începutul lunii ianuarie, Colterm a primit 65 de milioane de lei, din care doar 15 de la guvern. Deci vorbim de primele cinci săptămâni ale anului. Într-un an normal, Colterm primea 65-70 de milioane de lei… (Înainte) o factură într-o iarnă grea era de 10-15 milioane de lei, acum e între 60 şi 80 de milioane de lei”, a mai spus el.

Fritz a afirmat că atât prețul Gigacaloriei, cât și nivelul subvențiilor s-au dublat. ”Am trimis un memoriu la guvern la sfârşitul lunii ianuarie în care am cerut încă 130 de milioane de lei… Deocamdată nu am primit niciun răspuns. Se lucrează la o nouă ordonanţă de urgenţă, prin care, teoretic, se dă posibilitatea să fie alocaţi bani pentru mai multe municipii, doar că în această OUG, ca să înţelegeţi cât de absurdă este uneori situaţia în care ne aflăm, e un articol care zice că doar oraşele care n-au avut excedent bugetar la finalul anului pot profita de acest ajutor”, a mai spus el.

”Timişoara stă în frig, în timp ce la Bucureşti preţul la gazul de la ELCEN este de 150 de lei Megawatt pe oră, iar în Timişoara noi am plătit în jur de 500 de lei. Pentru că în Bucureşti există un contract preferenţial cu o companie de stat, timişorenii subvenţionează preţul din Bucureşti, în timp ce ei stau în frig. E absurd…150 de lei e mai scump decât iarna trecută, dar ar fi o creştere pe care o putem gestiona. Or, o creşterea de cinci ori nu poate fi gestionată de nimeni. Acolo unde vorbim de nevoi de bază, aşa cum este căldura, statul trebuie să se asigure că toţi românii au acces”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *