Acasă » Petrol și Gaze » DNV GL va verifica conformarea la Directiva UE privind siguranța off-shore pentru Black Sea Oil and Gas

DNV GL va verifica conformarea la Directiva UE privind siguranța off-shore pentru Black Sea Oil and Gas

energynomics

Black Sea Oil and Gas (BSOG) a ales DNV GL pentru verificarea studiilor inițiale de inginerie și proiectare (FEED) ale Proiectului de Dezvoltare a Gazelor Midia (MGD), unul dintre foarte puținele proiecte de dezvoltare upstream greenfield, derulate în prezent în offshore-ul românesc. BSOG a lansat în dezbatere publică planurile de a construi o stație de tratare a gazelor în Corbu, județul Constanța.

Domeniul de activitate al DNV GL este verificarea proiectării din perspectiva conformării la codurile și standardele din România, din Europa și de la nivel internațional. Conform cerințelor de reglementare în vigoare în România, verificarea proiectului nu este obligatorie pentru moment, dar BSOG îşi doreşte aă aibă la dipoziţie expertiza tehnică și contribuţia din partea DNV GL pentru a pune bazele condiţiilor de conformitate viitoare. O atenție specială este acordată îndeplinirii cerințelor din directiva UE pentru siguranță offshore. DNV GL va pune la disspoziţie experiența acumulată în ultimii zece ani în activitatea de verificare a lucărilor efectuate pentru proiectele offshore din România și va oferi suport tehnic multi-disciplinar în orice domeniu de expertiză, după cum va fi necesar.

În noiembrie anul trecut, BSOG, împreună cu partenerii săi, a anunțat că a acordat grupului Xodus contractul pentru realizarea studiilor inițiale de inginerie și proiectare, precum și proiectarea instalațiilor sale onshore și offshore în vederea dezvoltării descoperirilor de gaze Ana și Doina.

BSOG, deținută în totalitate de CIEP, un fond de capital privat din SUA al Carlyle Group, lucrează la un plan de dezvoltare pentru domeniile Ana și Doina, amplasate în blocul 15 Midia cu apă de mică adâncime. Planul pentru proiectul MGD prevede instalarea unei platforme de sondă situată la aproximativ 70 de metri adâncime pentru domeniul Ana, de care va fi conectată, printr-o conductă de 18 kilometri, o sondă submarină, la descoperirea Doina. De la platforma Ana, o conductă de export de 121 de kilometri va merge către mal, unde se va conecta la o conexiune de cinci kilometri pe uscat, către instalația de tratare a gazelor. Instalația va fi, la rândul său, conectată la sistemul național de transport din România (SNT). Decizia finală de investiții a BSOG ar putea fi luată în a doua jumătate a anului 2017. În urma acestei decizii, primele gaze ar putea fi extrase în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *