Acasă » Electricitate » Distribuție Oltenia planifică instalarea a încă 244.000 de contoare inteligente până în 2024

Distribuție Oltenia planifică instalarea a încă 244.000 de contoare inteligente până în 2024

2 iunie 2022
Electricitate
energynomics

În 2021, Distribuție Oltenia a montat 90.000 de contoare, atât în mediul urban (peste 42.000), cât și în mediul rural (peste 48.000), implementând 100% planul de contorizare inteligente aprobat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Tot anul trecut, operatorul a integrat peste 400 de posturi de transformare în sistemul său informatic, la această acțiune participând peste 70 de electricieni.

Contorizarea inteligentă face parte din direcțiile strategice de investiție ale operatorului Distribuție Oltenia, fiind o componentă importantă a proiectului SMART Transformation prin care compania și-a propus să-și digitalizeze întreaga activitate, în beneficiul consumatorilor de energie. 

Mai mult, având in vedere disponibilitatea fondurilor europene precum și Planul Național de Reziliență și Redresare, operatorul își propune să depășească țintele setate și să crească gradul de implementare până în anul 2028. 

În anul curent, Distribuție Oltenia a planificat instalarea a peste 63.000 de contoare inteligente.

Aparatul inteligent de măsurare este un dispozitiv electronic capabil să înregistreze cu mare precizie cantitatea de energie electrică tranzitată și să transmită în același timp aceste informații la distanță, printr-o comunicație de date securizată.

Posibilitatea apariției erorilor este scăzută datorita faptului că întreg procesul se desfășoară automat, iar transmiterea datelor de la contoare până la sistemul de facturare se face fără intervenție umană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.