Acasă » Electricitate » Distribuție Oltenia – investiții de 250 mil. lei în Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea

Distribuție Oltenia – investiții de 250 mil. lei în Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea

16 februarie 2024
Distribuţie
energynomics

Distribuție Oltenia a pregătit la finalul anului trecut documentele pentru obținerea finanțării din partea Ministerului Energiei pentru 22 de proiecte, în toată zona de operare, județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea. În data de 14 februarie, alte 4 proiecte au primit avizul pozitiv și o finanțare de peste 193 de milioane de lei, valoarea totală a proiectelor fiind de aproximativ 250,8 de milioane de lei, iar contribuția din surse proprii – de peste 57,8 milioane de lei.

Prin strategia sa de dezvoltare, Distribuție Oltenia își propune să îmbunătățească nivelul de siguranță în distribuția de energie electrică și să reducă pierderile de ener

Operatorul Distribuție Oltenia continuă investițiile în rețeaua de distribuție cu scopul de a reduce la minimum disconfortul creat consumatorilor din aria sa de operare, prin depunerea cererilor de finanțare pentru alte 16 proiecte, în valoare de peste 893 milioane de lei.

”Proiectele noastre de investiții sunt gândite să aducă beneficii consumatorilor pe termen lung și să faciliteze tranziția energetică în direcția unui viitor verde. Suntem preocupați și tratăm cu maximă seriozitate proiectele de tranziție verde și atingerea neutralității climatice cu impact deosebit în sectorul energetic. Proiectele semnate în data de 14 februarie au avut în vedere tendințele privind generarea distribuită, creșterea capacității de racordare a prosumatorilor și a producătorilor locali, integrarea de noi consumatori pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice și nu în ultimul rând, eficiența energetică prin automatizarea și digitalizarea rețelei de distribuție”, a declarat Eugen Butoarcă, CEO, Distribuție Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *