Acasă » Electricitate » Distribuție Oltenia extinde rețeaua de parteneri din cadrul programului Ucenic Electrician

Distribuție Oltenia extinde rețeaua de parteneri din cadrul programului Ucenic Electrician

18 ianuarie 2023
Electricitate
Bogdan Tudorache

Proiectul Ucenic Electrician reunește în 2023 o comunitate tot mai diversă, în care se alătură noi susținători ai performanței din domeniu. Atfel, noii parteneri includ ALM Power Group , Comranado și Elco Târgu Jiu. La rândul lor, ADREM și EnergoBit, partenerii cooptați în program încă din 2022, rămân alături de Distribuție Oltenia, în cadrul programului.

Cei aproape 300 de elevi înscriși în proiectul Ucenic Electrician vor beneficia, în acest an, de activități practice, concursuri, provocări lunare și multe surprize prin colaborarea cu Fundația Progress, susținută de parteneri.

”Lipsa forței de muncă din domeniul energetic, orientarea scăzută a tinerilor spre o meserie practică și dorința agenților economici de a colabora cu persoane cu experiență ne-au determinat să ducem proiectul Ucenic Electrician la un nou nivel. Alături de noii parteneri din program –  ALM Power Group, Comranado și Elco Târgu Jiu – , dar și de partenerii de tradiție din cadrul ADREM și EnergoBit, ne dorim să asigurăm viitorul în acest domeniu și să sprijinim performanța”, susțin oficialii companiei.

„Misiunea noastră rămâne aceea de a pregăti viitorii profesioniști din domeniu prin asigurarea tuturor elementelor necesare dezvoltării pentru o carieră de succes. Ne-am propus să consolidăm o comunitate durabilă, extinsă anual prin colaborarea cu parteneri de nădejde care își doresc să sprijine performanța în domeniu. Suntem bucuroși să creștem în continuare acest proiect având alături de noi susținători importanți, pregătiți să contribuie cu experiență, resurse și valoare adăugată pentru viitorul tinerilor Ucenici” afirmă Eugen Butoarcă, CEO Distribuție Oltenia.

„În cei peste 30 de ani de experiență în domeniul energetic, Comranado a avut ca obiectiv permanent dezvoltarea și evoluția capacităților, într-o lume în continuă schimbare.

Prin parteneriatul cu Distribuție Energie Oltenia, tinerii de azi vor avea avea noi oportunități de dezvoltare. Sprijinim formarea profesională a acestora ca electricieni într-o echipă care țintește sus, iar parteneriatul este perfect complementar obiectivelor de viitor ale Comranado, asigurând astfel certitudinea atingerii acestor perspective”, adaugă Petre Combei, Director General, Comranado.

„Suntem întotdeauna deschiși spre inițiative care susțin comunitatea și încercăm să ne aducem aportul cum putem noi mai bine, prin intermediul resurselor de care dispunem. Ne bucurăm să facem parte din programul Ucenic Electrician în care formăm viitorii specialiști de care țara noastră are atâta nevoie”, spune Gheorghe Popescu, Director General Elco Tg. Jiu.

“Suntem alături de Distribuție Oltenia ori de câte ori avem posibilitatea, de 10 ani. Programul Ucenic Electrician este unul care ni se potrivește mănușă. Susținem educația și ne place să fim alături de tineri în activitatea noastră. Suntem siguri că alături de specialiștii Distribuție Oltenia și ceilalți colegi cooptați în program vom reuși să lăsăm acest domeniu pe cele mai bune mâini”, susține Sabin Marinescu, Director ALM Power Group.

Totodată, Camelia Crișan, Președinte al Consiliului Director Fundația Progress, spune că este al treilea an în care Fundația colaborează cu Distribuție Oltenia, derulând activități în beneficiul viitorilor electricieni din România.

”Mulțumită acestor activități, complementare cu parcursul educațional formal, noi generații de tineri sunt instruite și își consolidează abilitățile teoretice și practice pentru o carieră în domeniul energiei”, afirmă Camelia Crișan.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *