Acasă » Electricitate » Distribuție Oltenia a identificat peste 350 de cazuri de racordare ilegală la rețea în trei luni

Distribuție Oltenia a identificat peste 350 de cazuri de racordare ilegală la rețea în trei luni

18 iulie 2023
Distribuţie
energynomics

Distribuție Oltenia a organizat un număr de 5.233 de acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice în intervalul aprilie – iunie 2023. În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 5.233 de locuri de consum și au fost identificate 356 cazuri (sau 6,8%) în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 55 cazuri; Dolj – 125 cazuri; Gorj – 10 cazuri; Mehedinți – 26 cazuri; Olt – 67 cazuri; Teleorman – 51 cazuri și Vâlcea – 22 cazuri.

Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Peste 5.233 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost verificate în perioada aprilie – iunie 2023, spun oficialii companiei.

”Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative.

În plus, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentării cu energie electrică, provocând astfel disconfort mai ales pentru persoanele care consumă energie electrică având contracte de furnizare legale”, susțin aceștia.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *