Acasă » Interes general » Direcția pentru Eficiență Energetică, preluată de noul Minister al Energiei

Direcția pentru Eficiență Energetică, preluată de noul Minister al Energiei

14 ianuarie 2021
Interes general
Energynomics

Bogdan Tudorache

Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul fostului Minister al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) a fost preluată, de facto, de noul Minister al Energiei – au declarat, pentru energynomics.ro, surse din piață.

Fostul șef al Direcției, Niculae Havrileț, a confirmat informația potrivit căreia poziția sa de secretar de stat din cadrul ministerului se va modifica.

”Direcția pentru Eficiență Energetică va trece la Ministerul Energiei… În momentul transferării, mandatul meu încetează, de jure… Nu știu cu ce funcție voi rămâne. În primul rând, trebuie să iasă o hotărâre de guvern prin care se aprobă structura ministerului – numărul de secretari de stat, direcțiile, și după aceea începe ‘echiparea’. Dar, în majoritate, va rămâne structura vechiului minister al Energiei”, a spus Havrileț.

Deocamdată, însă, de jure, lucrurile nu s-a schimbat. Sunt încă secretar de stat, trebuie să se dea o nouă hotărâre de guvern… Au loc discuții la nivel politic”, a explicat el.

Direcția pentru Eficiență Energetică a fost înființată la finalul anului 2019. Ea a preluat o mare parte din atribuțiile fostului departament similar, din cadrul ANRE, inclusiv gestionarea unor taxe – anterior printre atribuțiile arbitrului pieței.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *