Acasă » Interes general » Dieselgate: Și Polonia lansează o acţiune împotriva Volkswagen

Dieselgate: Și Polonia lansează o acţiune împotriva Volkswagen

20 ianuarie 2017
Interes general
energynomics

Polonia a anunţat joi că a lansat o investigaţie împotriva Volkswagen Group Polska pentru că a indus în eroare clienţii în legătură cu nivelul real al emisiilor poluante ale motoarelor sale diesel, transmite AFP.

Procedura vizează o operațiune recunoscută deja de către gigantul german care a constat în instalarea pe milioane de vehicule Volkswagen, Audi, Seat și Skoda a unor softuri care minimizează nivelul real al emisiilor de gaze poluante în timpul testelor antipoluare aplicate motoarelor diesel.

Oficiul polonez pentru Protecția Concurenței și Consumatorilor (UOKiK), afirmă într-un comunicat: ”Această acțiune a afectat un mare număr de utilizatori de automobile în Polonia și în întreaga Uniune Europeană și este posibil să fi lezat interesele consumatorilor și respectarea normelor de mediu și tehnice.”

Procedura lansată în Polonia sugerează că a fost constatat un prejudiciu colectiv, iar compania responsabilă riscă o amendă în sumă de până la 10% din cifra de afaceri, putând fi obligată de asemenea să elimine consecințele neregulilor constatate.

Totodată, Oficiul reproșează companiei Volkswagen că a împiedicat depunerea de reclamații de către utilizatorii de vehicule din cele afectate de trucarea emisiilor.

Potrivit asociației poloneze StopVW, care a depus la rândul său o plângere colectivă împotriva grupului german, în octombrie 2016, în Polonia au fost vândute circa 200.000 de vehicule cu softul incriminat. Constructorul susține că este vorba de 140.000 de vehicule.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.